Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 09:38

Oktobar dva: Najteži Partizanov ispit do kraja godine, vraćaju se Jojić i Terzić

Posle poraza od Genta, crno-beli traže potvrdu dobrih rezultata u Superligi na gostovanju u Bačkoj Topoli (13.30)

U prvoj sezoni mučenje – u drugoj rešetanje. Otkako je TSC postao član elitnog razreda srpskog fudbala predstavio se Partizanu kao tvrd orah u premijernom takmičarskom ciklusu, dok je lane Parni valjak slavio dve ubedljive pobede, začinjene sa sedam golova. Nadaju se crno-beli da bi trend započet sa Aleksandrom Stanojevićem u ulozi trenera mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nastave i na novom stadionu u Bačkoj Topoli (13.30, TV Arena Premium).

Pogotovo što su ove sezone ubedljivi na superligaškim gostovanjima. I efikasni. Dali su četiri gola Proleteru u Novom Sadu, isto toliko u Novom Pazaru i Lazarevcu, tri Radničkom u Kragujevcu, po dva Vojvodini na „Karađorđu“ i Mladosti u Lučanima, a samo jedan Napretku u Kruševcu. Podatak dobija na značaju ako se ima u vidu da je sastav iz Humske i na četiri gostovanja u kvalifikacijama i(li) grupnoj fazi Lige konferencije nalazio makar po jednom put do mreže, što znači da je efikasan.

Problem je što je pre tri dana, protiv Genta, prvi put završio meć baz datog gola. I što je na istom meču ispoljio slabosti u organizaciji igre koje ga prate još od meča sa Florom. Zato bi u Bačkoj Topoli trebalo očekivati nekoliko promena. Pre svega u manevru. Očekuje se da od prvog minuta, na uštrb ne toliko primetnih Aleksandra Šćekića i Kvinsija Meniga, šansu dobiju Miloš Jojić i Danilo Pantić, pošto je Parni valjak trkajući se sa Belgijancima koliko-toliko ubrzao ulaskom tehnički pismenih fudbalera, mesto bonusa će popuniti Nikola Terzić (najverovatnije umesto Lazara Markovića, koji je rovit završio meč u četvrtak), dok će rotacioni sistem „potkačiti“ makar jednog beka: desno bi trebalo da se vrati Aleksandar Miljković, možda levo Slobodan Urošević.

Može TSC da nas pobedi, nije normalno da dobijete sve utakmice, ali je za nas sve osim trijumfa u Bačkoj Topoli neuspeh. TSC je igrao izvanredno, bio dominantan u svakoj utakmici, samo ga nisu pratili rezultati. Četvrti je na tabeli, ne bih ulazio u njihove rzaloge (smene Mladena Krstajića, op. au). Isti su to igrači, opasni u tranziciji, prekidu. Ispratili smo sve i dobro se spremili“, siguran je Aleksandar Stanojević u svoje ideje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gostovanje na novom stadionu mu je potencijalno najteži ispit u „oktobar dva“ roku: dolazi samo tri dana posle evropskog okršaja sa Gentom, a naposredno pred još jednu „zauzetu“ nedelju tokom koje će ugostiti Metalac i Čukarički. Praktično, do kraja kalendarske 2021. nema težeg izazova u granicama Srbije od ovog za crno-bele

Pogotovo što je TSC izgradio imidž kluba koji neguje dopadljiv i takmičarski fudbal. Na kraju krajeva, i sam je raspoložen da daje golove. Na svakoj od poslednjih 15 utakmica u ulozi domaćina (bilo u Senti, bilo u Bačkoj Topoli) redovno je pogađao cilj. Mada, biće pravi izazov za TSC, pošto je lider prvenstvene trke dosad primio samo tri gola. Teži usled saznanja da je posle samo jedne pobede u minulih pet rundi uprava smenila Mladena Krstajića, protiv Partizana će na klupi sedeti Mirko Jovanović, dosad u ulozi sportskog direktora.

Partizan trenutno ima jednu od najboljih ekipa u poslednje vreme. Prvi je na tabeli i u odličnoj formi, ali mi se ne predajemo. Znamo da imamo šansu i probaćemo da je iskoristimo. Igraćemo pred krcatim tribinama, verujem da će nam podrška navijača mnogo značiti“, optimista je Marko Petković, desni bek domaćeg tima.

-----------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

TSC – PARTIZAN, 13.30 (TV Arena Premium)

Bačka Topola

Stadion: TSC arena

Sudija: Srđan Jovanović

Projektovani sastavi

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Stojković, Rajković, Petrović – Tomanović, Milićević – Stanojev, Banjac, Zec – Ratkov. Trener: Mirko Jovanović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Pantić – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SRBIJA 1 – 14. KOLO

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Lončar 70 - Kunić 80/

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

/Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61/

Čukarički - Proleter 6:1 (2:1)

/Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33/

Subota

Mladost - Kolubara 3:1 (1:1)

/Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 - Bakić 16/

Spartak - Metalac 2:0 (1:0)

/Nikolić 31, 65/

Nedelja

13.30: (15,0) TSC (6,50) Partizan (1,20)

17.00: (1,55) Vojvodina (4,00) Radnički Kragujevac (6,25)

18.45: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.