Meštani niškog naselja Crvena zvezda protestovali zbog isključene struje

Izvor: RadioCity.rs, 26.Sep.2016, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani niškog naselja Crvena zvezda protestovali zbog isključene struje

Meštani niškog naselja Crvena zvezda tvrde da redovno, svakog meseca, plaćaju struju, a ne znaju kako je nastao dug od 30 miliona dinara koji im se stavlja na teret, i zbog kog im je, kao i pre dve godine, isključena struja. Kako kažu, bez struje je, poslednjih 40 dana, najteže starima i mališanima.
„Naša deca nemaju uslove, ni učenici ni bebe. Kako da se kupamo, hranimo, lečimo? Tu su i stariji ljudi, neki su bolesni ili operisani, ili čak psihički bolesnici, mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << je teško. Mora nešto da se uradi, mi smo Romi, ali pripadamo Srbiji jer tu živimo“, kaže Sevda Bakterović.

„Plaćali smo struju 2 godine paušalno, po 2 hiljade dinara, a opet je došlo do obustave. Deca pod svećama uče, neko je kupio agregate, kako je ko finansijski bolji, ali je svakako teško. Saglasni smo da se napravi brojno merilo za svakog pojedinačno, ali su nam u Elektrodistribuciji rekli da je to nemoguće“, tvrdi Malić Sebastijan.
Stanovnici ovog niškog naselja kažu da plaćaju paušalno po 100 ili više hiljada dinara mesečno, kako je dogovoreno ranije, a opet su ostali bez struje.

„Živimo k'o crkveni miševi u mraku, a ima nas dosta bolesnih ili invalida. 2014. godine nam je puštena struja, a kako nam je rekao sadašnji gradonačelnik, a tadašnji direktor Distribucije, neko je anonimno došao i otplatio dug, zbog kog su nam pustili struju. A pre mesec i po dana opet nam isključuju“, rekao je Sulejman Sulejmanović.
Nakon sastanka u Gradskoj kući, stanovnici naselja Crvena zvezda dobili su odgovor da nadležnost za ovaj problem nema ni grad ni niška Elektrodistribucija, već da je za to nadležno preduzeće Elektroprivreda Srbije. Oni kažu da neće odustati od protesta, sve dok se njihov problem ne reši.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.