Marka: Zvezdin tim iz 1991. peti najbolji svih vremena

Izvor: RTS, 26.Mar.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marka: Zvezdin tim iz 1991. peti najbolji svih vremena

U doba opšte izolacije u Evropi, španska "Marka" je na svom sajtu postavila zanimljivu anketu u kojoj su posetioci birali najbolji tim u istoriji klupskog fudbala. Rezultat je za ponos jer je generacija Crvene zvezde iz 1991. godine na petom mestu.
Između 20 ponuđenih timova, ekipa koju je predvodio Ljubomir Ljupko Petrović sa klupe i koja se popela na krov Evrope i sveta dobila je do momenta objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 13.900 glasova.

U sastavu ekipe koju je odredila "Marka" – Stojanović, Šabanadžović, Marović, Belodedić, Najdoski, Mihajlović, Jugović, Prosinečki, Savićević, Pančev i Binić – od standardnijih nedostaje samo Duško Radinović.

Najbolji tim po glasovima je Barselona (2008–2012) koju je predvodio Pep Gvardiola sa 48.200, sledi Real Madrid (2016–2018) trenera Zinedina Zidana sa 31.500, Milan Ariga Sakija s kraja osamdesetih godina sa 20.500, Real Madrid iz vremena Di Stefana s početka šezdesetih sa 14.300, pa naša Crvena zvezda.
Iza Zvezde ostali su Puškašev Honved, Real Madrid iz vremena Butrahenja, Krojfov Ajaks trostruki osvajač Kupa šampiona, pa Bekenbauerov Bajern sa het-trik titulama Kupa šampiona…

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvezdine legende o Markinom izboru: Možda i zaslužujemo da budemo najbolji svih vremena

Izvor: MozzartSport.com, 27.Mar.2020, 11:00

Naredne godine Crvena zvezda će, sasvim sigurno, obeležiti tri decenije od najvećeg klupskog uspeha, osvajanja trofeja namenjenog najboljem evropskom timu u Bariju. Međutim, Zvezdini besmrtnici su prethodnih dana dobili još jedno veliko priznanje. Ugledna španska Marka ih je selektirala u društvo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.