Marinković vodio Partizan do trijumfa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinković vodio Partizan do trijumfa

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu skopskog MZT sa 65:50 (11:15, 18:14, 21:11, 15:10), u utakmici sedmog kola Jadranske lige.

Partizan je posle tri vezana poraza, dva u Evrokupu i jednog u regionalnom takmičenju, zabeležio treću pobedu ove sezone, dok je MZT pretrpeo peti poraz.

U tim crno-belih posle pauze od desetak dana vratio se Milan Mačvan, ali krilni centar očigledno i dalje ima problem sa povredom zadnje lože, zbog čega je na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proveo samo osam minuta i u drugom poluvremenu nije izlazio na teren.

Šampion Srbije mučio u prvih 20 minuta, a onda je u trećoj četvrtini zaigrao mnogo bolje, iskoristio prednost ispod koša i došao do zasluženog trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je mladi Vanja Marinković sa 20 poena, a najveću pomoć imao je od Nikole Milutinova, koji je postigao devet poena i imao 11 skokova.

Pobede Budućnosti i Olimpije

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Podgorici Mega Vizuru sa 88:80, dok je Olimpija u gostima savladala Zadar sa 67:60.

Budućnost je do pobede doveo Bojan Subotić sa 22 poena i pet skokova, dok je Vladimir Dašić postigao 18.

U ekipi Mega Vizure istakao se Dušan Čantenkin 17 poena, dok su po 14 postigli Andrija Bojić i Aleksandar Marelja.

Megi je ovo bio treći poraz u sezoni, te je sada peta, dok je Budućnost zabeležila šestu pobedu, pa je tako makar do sutra prva na tabeli.

Olimpija je posle dva uzastopna poraza zabeležila pobedu, do koje ju je doveo Luka Rupnik sa 18 poena, a Marko Marinović je postigao 12.

Najefikasniju ekipi Zadra bio je Josip Sobin sa 16 poena, a Domagoj Bošnjak postigao je 11.

Olimpija posle nekompletnog sedmog kola zauzima četvrto mesto sa četiri pobede i tri poraza, dok je Zadar osmi sa dva trijumfa iz sedam mečeva.

Radonjić: Moramo da pokažemo karakter

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje izrazito težak meč protiv Solnoka u 7. kolu Jadranske lige, pogotovo posle iscrpljujućeg poraza od Olimpijakosa u Evroligi.

"Za manje od 48 sati od duela sa Olimpijakosom predstoji nam gostovanje u Mađarskoj. Imamo jako malo vremena za oporavak od ogromne potrošnje koju smo imali u duelu sa slavnim timom iz Pireja. Solnok će hteti da iskoristi naš umor, ali mi moramo da pokažemo čvrstinu i karakter", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Radonjić je dodao da je Solnok posebno nezgodan na domaćem terenu, ali da veruje da će crveno-beli zadržati maksimalan učinak u Jadranskoj ligi i posle sedmog meča.

"Dobro je poznato da je Solnok ekipa koja igra mnogo bolje kod kuće. Pred našu utakmicu angažovali su i novog igrača. Reč je o Amerikancu Petiju koji igra na poziciji plejmejkera i to dovoljno govori o njihovim ambicijama. Nadam se da će posle ovako velikih napora svi igrači biti spremni", naveo je Radonjić.

Trener crveno-belih istakao je da utakmicu u Mađarskoj dodatno otežava dalek put koji je njegov tim neplanirano zadesio.

"Zadesio nas je popriličan peh jer je na putu ogromna gužva. S obzirom da su prognoze bile da ćemo na granici da čekamo nekoliko sati, odlučili smo da odemo na drugi granični prelaz. To će nam dodatno produžiti putovanje koje je inače trebalo da traje pet sati", zaključio je Radonjić.

Utakmica 7. kola Jadranske lige između Solnoka i Crvene zvezde igra se sutra od 16 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.