MOĆNA ZVEZDA RAZBILA SPARTU: Kangina bomba i fora za Boaćea, navijači u transu pred revanš! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 27.Jul.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOĆNA ZVEZDA RAZBILA SPARTU: Kangina bomba i fora za Boaćea, navijači u transu pred revanš! (FOTO, VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde su u sjajnom meču savladali prašku Spartu sa 2:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Strelci za "crveno-bele" bili su Ričmond Boaće u 13. i Gejlor Kanga u 65. minutu.

Stadion: Rajko Mitić; Gledalaca: 32.816 Sudija: Sergej Lapočnik (Rusija)

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Donald, Jovičić, Milić (od 74. Gobeljić), Kanga, Rikardinjo (od 60. Radonjić), Boaći (od 87. Pešić)

Sparta Prag: Dubravka, Karavajev, Kaja, Štetina, Vataželu (od 46 Čivić), Manđek, Mareček, Fridek, Plavšić, Janko, Juliš (od 46. Lafata)

Već u prvom minutu na stadionu "Rajko Mitić" ispisana je istorija, pošto je Zvezda po prvi put na zvaničnom meču imala stranca za kapitena.

Delije su ponovo imale sjajnu koreografiju!

pic.twitter.com/uYHkSR3fHf

Domaći, za koje su debitovali novi članovi tima golman Milan Borjan i bek Milan Rodić, krenuli su ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, pa već u četvrtom minutu postigli gol, ali on je opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak, nije se dugo čekalo na regularan pogodak Zvezde.

U 13. minutu domaći su poveli preko Boaćea, pošto je Kanga "prodao foru" gostima posle prekida.



Nastavila je Zvezda da napada, pa je istorijski kapiten na ovom meču, Mičel Donald, propustio veliku šansu u 25. minutu.

Ponovo je Kanga uputio sjajan centaršut.



Treba pomenuti da su igrači Sparte u prvih pola sata meča svega tri ili četiri puta nekako došli do kaznenog prostora "crveno-belih", nisu igrači češke ekipe mogli da se snađu u sjajnoj atmosferi.

Tek u 38. minutu gosti su koliko-toliko zapretili kada je lopta preskočila beka Zvezde, ali Mark Janko nije šutirao kako je želeo i Borjan nije imao razloga za brigu.

Na poluvremenu Crvena zvezda - Sparta 1:0, sjajni "crveno-beli"!

Navijači su tokom i posle prvog dela bili oduševljeni igrom i zalaganjem svojih ljubimaca, što su masovno iskazali preko društvenih mreža.

Ovo hoću da vidim, borbu trku, želju da se pogine za svaku loptu #FKCZ

Ne sećam se kad je Zvezda odigrala ovako dobro poluvreme #fkcz

Vujadin Savic je moj Dzon Teri!

Trener gostiju Andrea Stramaćoni u poluvremenu je izvršio dvostruku izmenu, želevši da osveži redove svog tima koji nije funkcionisao kako je zamislio pre meča. Na teren su umesto Lukasa Julisa i Bogdana Vataželua ušli David Lafata i Eldar Čivić.

Za razliku od prvog poluvremena, Zvezda je mirnije započela drugo, a ni Sparta nije bila ništa agilnija.

Pola sata pre kraja, Vladan Milojević izvršio je prvu izmenu. Umesto neprimetnog Rikardinja, koji je ispraćen i ponekim zviždukom, a zamenio ga je još jedan novajlija Nemanja Radonjić, koji je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Zvezdom.

61' Radonjić je zamenio Rikardinja, prva izmena u našem timu #fkcz

Samo 60 sekundi kasnije, centrirao je Fridek posle prekida s desne strane, a Janko na drugoj stativi sačekao tu loptu i poslao je ispred gola domaćih. Ipak, opasnosti nije bilo pošto je lopta završila van kaznenog prostora.

Nije mnogo prošlo, igrao se 65. minut, a Kanga je pokazao šta ima u nogama. Prihvatio je loptu na dvadesetak metara od gola i onda uputio neodbranjiv udarac.

Prava bomba!



Mnoge je ovaj pogodak podsetio na onaj legendarni iz 1. decembra 2005. godine, kada je Nikola Žigić poput Kange bacio u delirijum navijače na stadionu Zvezde sličnim udarcem protiv Rome.



U 72. minutu Radonjić je sjajno prošao po levoj strani, šutirao u suprotan ugao i kad su svi videli loptu u golu - ona se od stative odbila van gola. Kakva šansa!

Petnaestak minuta pre kraja i druga izmena u domaćem timu, Nemanju Milića zamenio je Marko Gobeljić.

74' Umesto Milića u igri je Gobeljić #fkcz

Koji minut kasnije povredio se Srđan Plavšić, koji je nedavno prešao upravo iz Zvezde u Spartu, a zamenio ga je Tal Ben Haim.

Tri minuta pre kraja izašao je Boaće, ispraćen ovacijama. Umesto njega na teren je ušao Aleksandar Pešić.

87' Pešić ulazi umesto Boaćija, poslednja izmena u Crvenoj zvezdi #fkcz

U nadoknadi vremena imala je kontranapad Zvezda, ali Kanga je odabrao loše rešenje i umesto levo ka Radonjiću, loptu je poslao desno, neprecizno.

Kraj! Velika prednost "crveno-belih" pred revanš u Pragu, koji je na programu za nedelju dana.

Pobeda! #fkcz pic.twitter.com/1HExak0DMs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.