MIJOVIĆ: Zvezda je favorit u ovoj seriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 14:05

MIJOVIĆ: Zvezda je favorit u ovoj seriji

Crveno-beli dočekuju Budućnost sutra od 19.30.

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti sutra počinju polufinalnu seriju ABA lige u kojoj će crveno-beli dočekati Podgoričane u prvom meču od 19.30 u dvorani ''Aleksandar Nikolić''. Zvedza je četvrtfinalu eliminisala Zadar, dok je Budućnost bila bolja od Mege.

 - Sigurno da nas očekuje zahtevna utakmica. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno. Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali na utakmicama sa Megom - u prvoj, a posebno u prvom poluvremenu druge - rekao je trener Budućnosti Petar Mijović na konferenciji za medije. - Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov. Nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo ovu seriju. Imamo svoje ambicije i želje.

Košarkaš Budućnosti Erik Grin veruje da će se ekipa dobro pokazati u Beogradu.

 - Crvena zvezda je odličan tim. Borićemo se, moramo da igramo čvrsto u odbrani i da se držimo trenerovog plana. Verujem da ćemo igrati dobro. U prvom poluvremenu druge utakmice protiv Mege smo bili bez energije. Protiv Zvezde to ne smemo da ponovimo. Energetski moramo da budemo na visokom nivou, da se fokusiramo na odbranu. Zvezda je mnogo dobar tim, ima odlične bekove, dobre centre. Moramo da budemo agresivni, da dodajemo loptu. Uzubuđen sam zbog izazova, kako ja, tako i kompletan tim - zaključio je Grin.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVANOVIĆ: Budućnost je ozbiljan klub

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023

Crvena zvezda sutra dočekuje Pdogoričane...Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19.30 u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' dočekuju ekipu Budućnosti u prvom meču polufinala ABA lige. Serija se igra na dve pobede. Trener crveno-belih Duško Ivanović imaće na raspolaganju kompletan sastav... - Budućnost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zvezda i Budućnost, 1. čin: Gosti imaju ambicije, crveno-beli upozorili na "zamke"

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 08:47

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti u nedelju (19:30) počinju polufinalnu plej-of seriju ABA lige

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.