Luka Milivojević, čovek koji je zaustavio Simeoneovu mašineriju!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Milivojević, čovek koji je zaustavio Simeoneovu mašineriju!

Odluka da pređe iz Anderlehta, gde nije igrao koliko je očekivao, u Olimpijakos mogla bi da se ispostavi kao pun pogodak Luke Milivojevića.

Naime, nekadašnji vezista Crvene zvezde igrao je svih 90 minuta u pobedi grčkog šampiona nad vicešampionom Evrope Atletiko Madridom (3:2), a imao je sjajan učinak - zaustavio je mašineriju Dijega Simeonea tamo gde je najjača, u veznom redu.

S obzirom na to da je naspram sebe imao Ardu Turana, Kokea, Gabija, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Raula Garsiju... ne čudi što je Luka apostrofiran kao jedan od najzaslužnijih za trijumf Olimpijakosa. Ne samo u grčkim medijima, već i u španskim, gde ga vide kao ključnog čoveka u za mnoge iznenađujućem trijumfu Atinjana.

Posebno dobre ocene Milivojević je dobio u Italiji. U Gazeti delo sport, možda i najuticajnijoj sportskoj novini na Starom kontientu, proglašen je najboljim igračem utakmice. Treba reći da su mediji na Apeninima posvetili veliku pažnju gostovanju šampiona Španije u Grčkoj ne samo zbog činjenica da je reč o utakmici grupe A u kojoj je i Juventus, već i zbog debija njihovog reprezentativca Alesija Ćerćija.

Gazeta je dala bivšem fudbaleru Crvene zvezde visoku ocenu 7,5,  poređenja radi, strelci Mitroglu i Masuaku su dobili sedmice, a Afelaj 6,5. Zapažajući da je zahvaljujući našem fubdaleru Olimpijakos uspeo da zaustavi u dorboj meri mašineriju Dijega Simeonea, Gazeta je konstatovala da je Milivojević pokazao da je reč o fudbaleru velikog potencijala.

Ovo bi svakako trebalo da bude jak vetar u leđa 23-godišnjem vezisti koji bi ovakvim igrama vrlo brzo mogao da se vrati i u reprezentaciju Srbije.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(Foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.