Ludilo na Karađorđu - Zvezda gubila 2:0 pa okrenula za poluvreme! (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Mar.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludilo na 'Karađorđu' - Zvezda gubila 2:0 pa okrenula za poluvreme! (video)

Fudbaleri Crvene zvezde sačuvali su Miodraga Božovića na klupi pošto su u Novom Sadu napravili čudesan preokret i nakon dva gola zaostatka uspeli da savladaju Vojvodinu.

Aktuelni šampion Srbije suočio se u sredu sa drugim porazom u sezoni, ali je uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i da na kraju savlada Vojvodinu 3:2 (0:2) i upiše dvadesetu pobedu u Superligi.

Domaći sastav je otvorio utakmicu kako se samo poželeti može. Ekipa Dragana Ivanovića stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je do dva brza gola i to postuno zasluženo, pošto se gosti iz Beograda nisu videli u uvodnih petnaestak minuta.

Prvi šok za Crvenu zvezdu dogodio se već u petom minutu. Greška Gelora Kange prethodila je brzoj akciji Vojvodine koju je započeo i završio kapiten Dejan Meleg. Strelac vodećeg gola za domaće prvo je poslao loptu na desni bok, a onda je nakon centaršuta Paločevića i pokušaja Malbašića natrčao na odbijenu loptu i poslao je u nebranjenu mrežu.

Gostujući sastav se nije ni otreznio od početnog šoka, a Vojvodina je na kontu već imala dva gola prednosti. Nakon udarca Babića golman Manojlović je loptu odbio u korner, a onda je Marko Petković sa prve stative poslao loptu na nogu Darku Puškariću koji je iz peterca šalje u gol za vođstvo Novosađana od 2:0!

Tek nakon dva primljena gola fudbaleri Crvene zvezde počinju da igraju, pa je tako u 17. minutu viđen i prvi udarac ka golu koji je uputio Dušan Anđelković. Nedugo zatim u dobroj prilici se našao i Ričmond Boaći ali je i on šutirao van okvira gola iz dobre pozicije.

Novosađani su na svoje prilike u nastavku prvog dela igre čekali posle kontranapada, a upravo je posle jedne takve akcije Abraham Frimpong uspeo da otkloni opasnost i spreči stopostotnu šansu za domaće.

Svoju najbolju priliku u prvom poluvremenu Crvena zvezda je stvorila u 29. minutu. Posle greške Darka Puškarića na tridesetak metara od gola lopta stiže do Džona Ruiza kojem u situaciji "1 na 1" Emil Rockov brani zicer i sprečava goste da smanje prednost.

Do odlaska na odmor Vojvodina je još nekoliko puta uspevala da probije zadnju liniju Crvene zvezde dubinskim pasovima, a u prvom minutu nadoknade je posle jedne takve akcije Malbašić strpljivo sačekao Dejana Melega i spojio ga sa golom ali je kapiten previše odugovlačio pa na kraju nije ni stigao da uputi udarac.

Drugo poluvreme bilo je jednako interesantno kao prvo, s tom razlikom što su beogradski crveno-beli preuzeli ulogu koju je domaćin imao na startu susreta.

Crvena zvezda je krenula agresivno od prvog minuta i vrlo brzo stigla do gola kojim je nagovešteno da prava uzbuđenja tek slede. U petom minutu nastavka Plavšić je posle pomoćne igre nakon kornera uputio centaršut, a ispostavilo se i postigao prvi gol za Zvezdu pošto Le Talek nije dodirnuo loptu pre no što je otišla u mrežu.

Usledio je period igre kada su obe ekipe bile opasne po protivnički gol, ali je Zvezda bila ta koja je materijalizovala svoje šanse.

Već u 16. minutu nastavka imali smo nerešen rezultat, pošto je Zvezda stigla do izjednačenja preko Ričmonda Boaćija koji glavom šutira i pogađa mrežu posle centaršuta Dušana Anđelkovića.

Kako je već rečeno, dešavanja na terenu ukazivala su na to da će u Novom Sadu biti dosta golova što se ispostavilo tačnim jer je Crvena zvezda na 20 minuta pre kraja meča napravila potpuni preokret i povela sa 3:2 nakon autogola Darka Puškarića.

Završnica utakmice donela je nova uzbuđenja, a prvo je viđeno devet minuta pre kraja kada je Nikola Trujić imao "mrtvu šansu" pred golom Crvene zvezde ali mu je Filip Manojlović na maestralan način skinuo zicer.





Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.