Luda pobeda Zvezde u Jagodini!

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Luda" pobeda Zvezde u Jagodini!

U derbiju kola - 2:3. Zvezda imala 2:0 u 25. minutu, Stojanović smanjio, a onda Bajković napravio "glupost" za 2:2. Nekoliko sekundi kasnije Milunović ispravio svog golmana. Vešović i El Monir isključeni, Partizan i dalje na dva boda.

Strašan derbi! Pet golova, stativa, dve kardinalne greške dvojice golmana, kažnjene pogocima, dva crvena kartona, mnogo duela, ali i uvreda... Svega je bilo u Jagodini u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uveče.

Na kraju:

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2) i zlata vredna pobeda crveno-belih u jeku šampionske trke, samo pola sata nakon što je Partizan na svom terenu uspeo da pobedi niški Radnički rezultatom 3:1.

S obzirom na to da su ove dve utakmice počele u razmaku od pola časa, na "živoj" tabeli u jednom trenutku "večiti" su bili i poravnati po bodovima, ali je Partizan imao i četiri boda viška, nekih 60-ak sekundi.

Sasvim je jasno da nas čeka paklena završnica šampionata. Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje OFK Beograd, pa ide u Humsku na "večiti derbi".

Odakle početi? Možda od tog 51. minuta, kada je Boban Bajković napravio najbizarniji potez u dosadašnjoj karijeri i lagani centaršut Milana Đurića sa 30 metara, koji niko nije dokačio, "cenio" tako da je primio gol. Dezorjentisan, Bajković je verovao da lopta ide u gol-aut, ali je ona na zaprepašćenje svih navijača Crvene zvezde na stadionu i van njega završila u mreži.

Bio je to šokantan povratak Jagodine na 2:2, posle 25 minuta igre kada je Crvena zvezda dominirala i vodila 2:0, uz pogođenu stativu.

Ali, da ovaj Bajkovićev kiks bude brzo zaboravljen pobrinuo se Luka Milunović, strelac pobedonosnog gola u Borči pre 11 dana. U munjevitoj akciji crveno-belih posle polaska sa centra igrališta, Filip Kasalica dva puta je šutirao i bio izblokiran, pre nego što je uputio nešto između centaršuta i novog udarca, a Milunović na drugoj stativi uspeo kolenom da "utera" loptu u gol i ekspresno vrati prednost svom timu - 2:3!

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat utakmice, ali ne i kraj uzbuđenjima.

Ova "žuta minuta" podigla je adrenalin kod svih igrača na terenu, pa je sudija Vlado Glođović morao da maše kartonima svako malo. U seriji oštrih faulova najvrelije glave bio je Marko Vešović, koji je zbog dva žuta kartona za 15 minuta isključen u 65. minutu. Potpuno opravdano, ali treba reći da je fer i korektni Glođović pre toga propustio da isključi i bivšeg štopera Crvene zvezde, sada Jagodine, Danijela Mihajlovića, koji je u vazdušnom duelu laktom udario u glavu Milunovića.

Bez Vešovića, trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu bio je primoran da žestoko istumba sastav i ispomera linije tima, izašli su Kadu Mendeš i Milunović, ušli Srđan Mijailović i Aleksandar Pantić, a tim Sima Krunića u potpunosti je preuzeo inicijativu i sabio crveno-bele na svoju polovinu.

Svestan šta bi moglo da se dogodi u finišu utakmice, a jedinu pravu i veliku šansu Jagodina je propustila u 89. minutu, Sa Pintu je deset minuta pre kraja uveo i drugog levog beka Filipa Mladenovića, umesto isturenog Abiole Daude, pa je gost igrao sa dva zadnja vezna, petoricom defanzivaca i samo jednim napadačem, Kasalicom, koji je i sam "orao" teren na svojoj polovini.

Moglo bi da se konstatuje da je Zvezda sa igračem manje rutinski privela meč kraju da u 89. minutu rezervista Dragan Stojkov nije katastrofalno zahvatio volej na spuštanje lopte glavom kapitena Miloša Stojanovića, ali je Makedonac to uradio tako da je uposlio Mohameda El Monira koji je iskosa šutirao oštro, neodbranjivo, ali i nedovoljno precizno.

Bajković je mogao da odahne, baš kao i minut posle Milunovićevog gola, kada je još uzrujan zbog greške koju je napravio za 2:2, ispustio loptu na petercu i ubacio štopera Aleksandra Živanovića u šansu kakva se ne propušta. Ipak, sa četiri metra, Živanović nije uspeo da savlada Bajkovića, koji se brzo pridigao sa zemlje i ušao u šut rivalu.

Rezervista Mladenović nije mogao mnogo toga da promeni za deset minuta, ali je uspeo da "izjednači" kada su crveni kartoni u pitanju. U sprintu sa El Monirom izgubio je duel i loptu, a onda sa leđa povukao rivala i naskočio na njega, usput "overavajući" ga rukama po glavi, što je Glođović odmah okarakterisao kao faul za žuti karton, ali sve to nije mogao da podnese Libijac, koji se podigao i udario Mladenovića sa leđa za svoj drugi žuti karton, ujedno i crveni.

Njegov izlazak s teren prošao je izuzetno burno, oba trenera morala su da razdvajaju igrače, a potom je El Monir imao i duel sa navijačima Crvene zvezde po ulasku u tunel, gde je već čekao Vešović.

A, pre svega toga?

Ništa manje uzbudljivo.

Crvena zvezda je odlično počela utakmicu, baš kao što nije Igor Bondžulić. Kadu ga je u 4. minutu surovo kaznio za katastrofalno ispucanu loptu iz svog peterca. Bondžulić je praktično "izbacio" Brazilca u šansu, koji se očas posla približio zoni šuta i matirao nespremne štopere "plavih" i golmana koji se bacio u pogrešnu stranu.

Crveno-beli, bodreni velikim brojem navijača, od kojih je nekoliko stotina sa kupljenim ulaznicama ostalo van stadiona pod Đurđevim brdom, mogli su da skoro pa da reše utakmicu u 16. minutu, kada je posle brze kontre Dauda tukao sa ivice šesnaesterca i pogodio stativu.

Što nije uradio u 16, Dauda jeste u 25. minutu. Između dvojice štopera Jagodine, Mihajlovića i Aleksandra, Nigerijac je skočio i sjajno zahvatio loptu glavom na centaršut Kadua sa leve strane. Bondžulić nije imao šanse - 0:2.

Malo pre toga Mihajlović je zamenio povređenog defanzivca Vladimira Ilića.

Izgledalo je kao da je Crvena zvezda već bila rešila jedno od najtežih gostovanja do kraja šampionata, ali je u 39. minutu kapiten Jagodine i prvi strelac lige Miloš Stojanović glavom pogodio donji desni ugao gola Bobana Bajkovića na fantastičan centaršut spoljnim delom stopala Filipa Arsenijevića - 1:2!

Bio je to 15. prvenstveni pogodak popularnog "Popaja" i poziv saigračima da ne odustanu, ali i poruka Crvenoj zvezdi da 0:2 nije i kraj meča. Oni su to itekako osetili kasnije...

Posle faula Luke Milivojevića, Đurić je izveo prekid na oko 30 metara od gola, po sredini, pokušao je da centrira, ali do te lopte nije mogao niko da stigne i tada je Bajković digao ruke u vazduh dajući do znanja svima da je "sve u redu" .

Malo toga bilo bi "u redu" za njegov tim i navijače da ga nije "spasao" Milunović. Posle mnogo muke, Crvena zvezda zabeležila je i sedmu prvenstvenu pobedu od dolaska Sa Pintua, dok je sve izvesnije da će titula biti odlučena u "večitom derbiju", 18. maja na stadionu Partizana.

JAGODINA:
Bondžulić - Dukić, Ilić (od 10. Mihajlović), Živanović, El Monir - Gogić, Damjanović, Đurić (od 73. S. Stojanović), Đenić, Arsenijević (od 81. Stojkov) - M. Stojanović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Petković - Milivojević, Milijaš, Kadu (od 63. Mijailović) - Kasalica, Milunović (od 67. Pantić) - Dauda (od 81. Mladenović).

REZULTATI 26. KOLA

U četvrtak:

OFK Beograd - Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)

/Grbić 45/

Partizan - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Volkov 15, Mitrović 77, 90+1 - Binić 51/

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2)

/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/

Vojvodina - Rad 1:0 (0:0)

/Vulićević 81/

U subotu (17):

BSK Borča - Spartak

Donji Srem - Smederevo

Hajduk - Javor

Sloboda - Novi Pazar

TABELA: Partizan 61, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda (-1) 33, Spartak (-1) 31, Radnički Niš 31, Javor (-1) 29, Donji Srem (-1) 27, Novi Pazar (-1) 26, BSK (-1) 26, Radnički 1923 24, Smederevo (-1) 12.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neverovatan promašaj Miljkovića i strašan kiks Bajkovića (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Maj.2013, 08:26

Crvena zvezda i Partizan su slavili u mečevima 26. kola Jelen Super lige. Crveno-beli su sa desetoricom osvojili sva tri boda protiv Jagodine u derbiju kola, dok su njihove komšije na domaćem terenu imali mnogo muke protiv niškog Radničkog, ali su bodovi ostali u Humskoj.. (FOTO: I. Milutinović). Ova...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.