Ljupko Petrović zbog fotografije sa Arkanom neće postati trener Sarajeva

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Apr.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljupko Petrović zbog fotografije sa Arkanom neće postati trener Sarajeva

Trener Ljupko Petrović, strateg tima Crvene zvezde koji je 1991. godine postao šampion Evrope, neće postati trener Sarajeva zbog fotografije sa Željkom Ražnatovićem Arkanom koja je nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Kako je portal Kliks preneo izjave predsednika kluba Edisa Kusturice i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, namera uprave bila je da dovedu najtrofejnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i najboljeg stručnjaka sa prostora bivše države, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.
Na pomenutoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.
Petrović je naveo da ne želi da radi pod ovakvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.
Moji motivi nisu bili materijalne prirode, već sam tu došao iz ljubavi, jer sam rođen u BiH. Želeo sam da radim u pravom klubu kakav je Sarajevo i to bi bio izazov za mene. Međutim, u ovakvim okolnostima nisam spreman da radim. Pojavila se ta vest, Arkan je bio vođa navijača Zvezde, ja tu nisam mogao ništa da uradim i to je za mene prošlo vreme. Razumijem, međutim, i ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo – rekao je Petrović na konferenciji za medije.
On je dodao da mu je savest čista, jer nikada nije pucao, čak ni iz vazdušne puške.
Na pitanje novinara kako je mogao da radi u zagrebačkoj Lokomotivi, a ne može u Sarajevu, Petrović je rekao da je i tamo bilo određenih pitanja u vezi sa Arkanom. On je dodao kako sebe smatra hrvatskim kadrom jer je tamo ostvario zapaženu fudbalsku karijeru i napravio prve trenerske korake.
U Hrvatsku sam došao iz BiH i tamo sam završio srednju školu i fakultet. U fudbalu sam najviše naučio od Tomislava Ivića i sebe smatram hrvatskim kadrom – odgovorio je Petrović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.