Lafata probudio Spartu iz košmara (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Avg.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lafata probudio Spartu iz košmara (video)

Nakon šokatne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i neočekivanog remija sa Bohemiansom, fudbaleri Sparte iz Praga konačno su upisali trijumf.

Težak period ostao je iza fudbalera praške Sparte koji su za samo desetak dana dva puta poraženi od Crvene zvezde i pride odigrali nerešeno na domaćem terenu u prvom kolu češkog šampionata.

Eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << predstavljala je veliki udarac za klub jer je u Stramaćonijev novi tim uložen veliki novac.

Danas je konačno stavljen melem na rane pošto je Sparta u okviru drugog kola češkog prvenstva savladala Mladu Boleslav kao gost (1:0) i tako upisala prvi takmičarski trijumf u sezoni.

Pobedonosni gol za Spartu postigao je David Lafata u 28. minutu utakmice na asistenciju novajlije Džonatana Bijabijanija koji je jutros zadužio opremu novog kluba.

Stramaćoniju je očito gorelo pod noktima čim je Bijabijani odmah nakon potpisivanja ugovora bačen u vatru. Ovakav potez dao je rezultat što je u krajnjem slučaju najvažnije.

Sparta se nakon današnjeg trijumfa probila u gornji deo tabele i posle dva kola zauzima peto mesto sa četiri osvojena boda.

Dodajmo još i to da je Srđan Plavšić meč počeo na klupi za rezerve ali je u poslednjih 20 minuta dobio priliku da igra pošto je zamenio Ben Haima.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.