Košarkaška lekcija Galatasaraja

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaška lekcija Galatasaraja

Crvena zvezda u drugom kolu druge faze Evrokupa poražena je u Pioniru od Galatasaraja sa 74:91. Turski tim u prepunom Pioniru bez većih problema došao do trijumfa. U bledoj predstavi "crveno-belih" odskočili samo Rakočević sa 13 i Katić sa 12 poena.

Pionir je bio pun, atmosfera paklena, ali to nije bilo dovoljno da se porazi Galatasaraj. U drugom kolu druge faze Evrokupa „crveno-beli" nijednog trenutka nisu bili ni blizu da savladaju moćni turski tim koji je odneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bodove iz Pionira. Galatasaraj je meč dobio rezultatom 91:74 po četvrtinama 22:18, 27:24, 22:18, 20:14.

Najbolji u Zvezdi bio je Igor Rakočević koji je postigao 13 poena, Raško Katić postigao je poen manje, dok je Elton Braun ubacio 10 poena.

U redovima Galatasaraja istakao se Gordon Džamont sa 22 poena i šutom iz igre od 90 odsto. Karlos Arojo je ubacio 19 poena, Ndong je uz 15 poena imao i tri blokade, dok su Mačvan, Ender i David ubacili po 10 poena.

Od samog početka meča bilo je jasno da će Zvezda imati težak zadatak pred sobom. Zvezda je od samog starta u meč ušla u grču. Slabije je funkcionisao napad, ali uspeli su izabranici Vlade Vukoičića jačom odbranom da pariraju protivniku. U tom delu igre dominirao je Džamont Braun koji je u prvih deset minuta postigao je 14 poena bez promašaja iz igre.

Očekivalo se da će „crveno-beli" bolje zaigrati u drugoj deonici, i zaista su uspeli da smanje zaostatak na jedan poen, ali sve je to brzo nadoknađeno kada je Galatasaraj zaigrao ozbiljnije. Zvezda nikako nije nalazila rešenje u napadu, a i odbrana je sve teže branila nalete Galatasaraja koje je predvodio maestralni Arojo. U odbrani turskog tima dominirao je Senegalac Ndong koji je kupio lopte i delio blokade.

Na kraju drugih deset minuta na Galatasaraj je imao prednost od samo sedam poena, što i nije bilo toliko loše imajući u vidu da je u ovoj deonici u pojedinim trenucima prednost gostiju iznosila devet poena.

Očelivalo se da će u trećoj deonici konačno Zvezda doći do svoje igre, ali ni tu „crveno-beli" nisu uhvatili ritam. Najviše što su „crveno-beli" uradili to je da su smanjili zaostatak na pet poena, dok je ostatak četvrtine pripao turskom timu. Bez većih problema Galatasaraj je imao i 15 poena prednosti u pojedinim momentima, da bi Zvezda tek u finišu zaostatak smanjila na minus 11.

Četvrta četvrtina bila je poslednja šansa da se Zvezda probudi, ali tek u ovoj deonici „crveno-beli" doživeli su totalni potop. Napad Zvezde je totalno stao, dok odbrana nije uspela da parira napadima protivnika. Od samog starta je bilo jasno da Zvezda neće uspeti da meč približi neizvesnoj završnici.

Pod komandom Aroja prednost Galatasaraja rasla je iz minuta u minut, i 21 poen. Na kraju konačan rezultat bio je 74:91, a 17 poena zaostatka možda je i najbolje odslikavao odnos snaga na parketu.

Na kraju Galatasaraj je uspeo da napravi važan brejk i dođe do prve pobede u drugoj fazi Evrokupa. U istoj grupi Ulm je napravio veliko iznenađenje i u gostima savladao Uniks iz Kazanja. Posle prva dva kola u grupi L svaka ekipa ima po jednu pobedu i poraz.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.