Petrović: Nismo najspremniji za Zvezdu, a moramo da se vadimo za kikseve

Izvor: Blic, 11.Jan.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Nismo najspremniji za Zvezdu, a moramo da se "vadimo" za kikseve

Trener košarkaša Cedevite Aleksandar Petrović rekao je da njegov tim relativno spreman ide u Beograd na meč 17. kola ABA lige protiv Crvene zvezde i da se nada iznenađenju protiv tima sa najboljim rezultatima u regionu u poslednje vreme.

Nakon poraza od Splita na domaćem terenu, Cedevita deset kola pre kraja ima dve pobede manje od Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Partizana, a najveći test Zagrepčane čeka protiv "crveno-belih".

"Čini mi se da smo naučili nešto od one utakmice sa Splitom i da smo izvukli određene zaključke. Kako ja, tako i igrači. Tako da mogu reći da relativno spremni odlazimo u Beograd. Iznenađenje u Beogradu je pod znakom pitanja, s obzirom da je Zvezda ovog trenutka u velikoj seriji i možda je najbolja ekipa u regionalnoj ligi. Imaju najbolje rezultate ako gledamo poslednjih desetak utakmica ABA lige i Eurokupa", rekao je Petrović.

Selektor Bosne i Hercegovine je dodao da vidi pomake u timu pred bitno gostovanje za priključak vrhu tabele.

"Igrači su maksimalno koncentrisani i fokusirani upravo na tu utakmicu jer eventualna pobeda protiv Zvezde ponovo vraća u borbu za pozicije dva, tri i četiri. Igraćemo pred rasprodanim Pionirom, ali mislim da su to idealni uslovi da ekipa pokaže da je Split bio trenutna slabost koja nam se desila, ali koju imamo snage ispraviti", rekao je Petrović.

Košarkaš zagrebačke ekipe Marko Tomas najveću opasnost vidi u Igoru Rakočeviću.

"To je derbi, a mi nismo u najboljem momentu. Izgubili smo puno utakmica koje smo morali dobiti. Imamo najteži ispit, vaditi se na gostujućem terenu i to protiv Zvezde koja u poslednje vrijeme igra jako dobro. To je iskusna ekipa, a predvodi ih Rakočević koji za svoje godine još uvek igra veoma dobru košarku, na najvišem nivou. I to ne samo on, ima tu dosta iskusnih igrača i dobrih stranaca. Sigurno će imati veliku podršku s tribina i ako mislimo pobijediti, moramo odigrati jednu od najboljih utakmica sezone", rekao je Marko Tomas.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aca Petrović: Zvezda ima najbolji tim u ABA ligi

Izvor: Sportal.rs, 11.Jan.2013

Cedevita se nalazi u nezavidnom položaju. Posle poraza od Splita na svom parketu u Zagrebu, učesnik Evrolige strahuje za plasman na fajnal - for regionalne ABA lige.

Nastavak na Sportal.rs...

Dijego Milito spreman za Peskaru

Izvor: B92, 11.Jan.2013

Fudbaler Intera Dijego Milito oporavio se od povrede kolena i biće spreman za subotnji meč protiv Peskare, potvrdio je trener milanskog kluba Andrea Stramaćoni..."Milito ima mali problem sa bolom u kolenu, ali to nije ozbiljna povreda", rekao je Stramaćoni italijanskim novinarima...Argentinski napadač...

Nastavak na B92...

Aca Trica: Zvezda ima jedanaest igrača i Rakočevića

Izvor: Kurir, 11.Jan.2013

Ono što je specifično za Zvezdu je da je ta ekipa sposobna da igra na mali broj pogodaka, ali isto tako, bez ikakvog problema, može da ode i na 100 poena, kqže trener Zagrepčana..Crvena zvezda Telekom će u nedelju u "Pioniru" dočekati Cedevitu, u derbiju 17. kola ABA lige. I dok Beograđanima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.