Košarkaši Zvezde startuju u Evrokupu, Ulm prvi rival

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Zvezde startuju u Evrokupu, Ulm prvi rival

Košarkaši Crvene zvezde duelom sa nemačkim Ratiofarm Ulmom premijerno počinju sezonu u Evrokupu. Utakmica sa rivalom koji je već godinama u vrhu nemačke košarke počinje u 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Košarkaši Crvene zvezde su u grupi u kojoj su još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Monako, Andora, Galatasaraj i Breša, koji se smatraju vrlo jakim protivnicima.

Zato je, i prema mišljenju trenera Milana Tomića, izuzetno važno da crveno-beli dobro počnu takmičenje.
"Želimo da odigramo dobru utakmicu, u dobrom ritmu, jer je početak važan, posebno zbog činjenice da je Evrokup ove godine izuzetno jako i kvalitetno takmičenje sa puno dobrih timova. Naš prvi protivnik je ekipa koja je u vrhu nemačke košarke i koja napreduje u svakom segmentu. Zato je važno da odigramo kvalitetno, da naši navijači, od kojih očekujemo da budu naš šesti igrač, budu zadovoljni na kraju i prikazanim i rezultatom", rekao je trener crveno-belih.
U ekipi Ulma, koju sa klupe već osmu sezonu predvodi nemački trener Torsten Libenat, ove sezone igraju i nekadašnji prvotimci Crvene zvezde Rajan Tompson i Partizana Patrik Miler, dok je zaštitni znak "crno-narandžastih" iskusni plej Per Inter, koji je u klubu još od 2008. godine.
Ekipa Ulma upisala se u almanahe nemačke košarke i Bundeslige kao ekipa koja je na startu sezone 2016-2017. zabeležila 27 uzastopnih pobeda i završila takmičenje na 1. mestu u regularnom delu sezone, dok su prošle, zabeležili jedan od slabijih plasmana od 2006. godine, kada su se prvi put plasirali u Bundesligu.
Na startu nove sezone, tokom prethodnog vikenda, Ulm je poražen od Bajerna u svojoj areni sa 83:78, uz po 15 poena Grina i Rajnharta za ekipu domaćina.
Utakmica Crvena zvezda – Ulm počinje u 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.