Izvor: RTS, 27.Maj.2022, 05:36

Košarkaši Zvezde i Partizana počinju finalnu seriju ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde domaćini su timu Partizana u prvom meču finalne serije regionalne lige. Veliko finale igra se na tri pobede, a osvajač trofeja plasiraće se i u Evroligu. Utakmica počinje u 20 časova, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.
Zvezda će, kao prvoplasirani tim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << regularnog dela takmičenja, imati prednost domaćeg terena u prve dve utakmice finalne serije, a potom će se 1. juna igrati na terenu Partizana.

U polufinalnim serijama Partizan je eliminisao Budućnost sa 2:1 u seriji, dok je Zvezda bila bolja od Cedevita Olimpije, sa istim rezultatom.
Protekle sezone večiti rivali su odigrali tri meča i crveno-beli vode sa dva prema jedan u pobedama.
Prvi susret dobila je Crvena zvezda, u ABA ligi, sa 71:56, ali je usledio revanš crno-belih, koji su pred svojim navijačima pobedili sa 98:84.
Naša dva najuspešnija srpska tima sastala su se još u finalu Kupa Radivoja Koraća, koji je Zvezda osvojila sa 85:68.
Prva utakmica večitih rivala u finalnoj seriji ABA lige počinje u 20 časova, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.  

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Golden stejt nadigrao Dalas za veliko NBA finale

Izvor: RTS, 27.Maj.2022

Košarkaši Golden stejta nadigrali su tim Dalasa sa 120:110 u petom meču finalne serije i sa 4:1 u pobedama postali prvaci Zapadne konferencije i prvi finalisti glavnog duela za šampionski prsten NBA lige. Tim je do pobede predvodio Klej Tompson, a svoj doprinos je dao i srpski internacionalac...

Nastavak na RTS...

Crvena zvezda bolja od Partizana za 1:0 u finalu ABA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan rezultatom 90:76 u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige...Partizan je odigrao mnogo bolje prvo poluvreme, pa je u jednom trenutku imao i prednost od sedam poena...Međutim, u nastavku, crveno-beli su zaigrali bolje i početkom trećeg perioda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.