Koju ulogu u neredima u Đenovi ima Vladan Lukić?

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Okt.2010, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koju ulogu u neredima u Đenovi ima Vladan Lukić?

Još uvek nije jasno koja je pozadina velikih i nasilnih ispada srpskih fudbalskih hulagana pre prekinute utakmice za kvalifikacije na EP Italija – Srbija u Đenovi.
Lošu ulogu u svemu ovome mogao bi da ima aktuelni predsednik Crvene Zvezde i raniji vrhunski golgeter Siona Vladan Lukić (40).
Uzroka za nemire sigurno ima više. Skoro onoliko koliko ima naroda i narodnosti u multietničkoj državi Srbiji. Pretpostavlja se da su nemiri orkestrirani od strane nacionalističkih grupa koje žele da spreče približavanje Srbije Evropi i pristupanje EU (o ovome se diskutuje u Briselu 25. oktobra).
Trag stoga vodi do bivšeg igrača Siona Vladana Lukića (1996/97), koji je danas predsednik beogradske Crvene Zvezde. Većina vandala iz „đenovskog pakla“ su pripadnici Ultrasa, navijačke grupe beogradskog kluba nacionalističke orijentacije.

 

Vladan Lukić je 1999. godine napustio Mec i vratio se u Srbiju za vreme NATO agresije

Lukić održava odnose sa ovom grupom, zato što je i sam vatreni poštovalac svoje otadžbine. 1997. je sa 15 golova doneo Sionu titulu prvaka pre nego što je načinio skok u francusku prvu ligu, u tadašnji vrhunski klub Mec.





Svoju karijeru u Francuskoj Lukić je prekinuo u svojoj drugoj sezoni. Kada se Nato u martu 1999. uključio u rat na Kosovu i bombardovao Beograd, Lukić se priključio srpskoj vojsci da bi se borio za svoju domovinu.
Ako je Lukić zaista delovao kao jedan od dirigenata đenovskih nemira iz pozadine u Beogradu, njegovi motivi ne moraju istovremeno biti političke prirode.
Vladan Lukić, sadašnji predsednik Crvene zvezde, ovako je branio zemlju tokom bombardovanja

Nedeljama je u svađi sa predsednikom Saveza Tomislavom Karadžićem, jer ovaj (iz perspektive Crvene zvezde) ništa ne čini protiv otvorenog favorizovanja njihovog arhirivala i prvaka lige Partizana od strane sudija i Saveza.
U međevremenu je Karadžić na sebe navukao bes huligana zato što je posle neuspeha na Svetskom prvenstvu otpustio selektora Radomira Antića. Ovaj u Srbiji uživa status heroja i posle razočarenja u Južnoj Africi. Lukić negira svoju dogovornost:
Mi nemamo sa time ništa. To što su navijači uradili je strašno. Oni moraju biti kažnjeni – rekao je on srpskim medijima.
Lukić više nema bliske odnose sa Valisom (švajcarskim kantonom, prim. prev.). Ipak, Crvena zvezda je prošlog novembra gostovala u Turbijonu na jubilarnoj 100-godišnjici FC Siona. U međuvremenu Lukić navodno više nema lepe reči za klub Kristijana Konstantina....
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.