Kikinđani ubedljivi protiv Sloge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđani ubedljivi protiv Sloge

Rukometaši Kikinde pobedili su Slogu iz Požege u utakmici drugog kola Super A lige Srbije sa 40:25. Kikinđani su tako, nakon remija protiv Crvene zvezde u Beogradu, zabeležili pobedu u utakmici koju su prvi put posle 15 godina odigrali na svom terenu kao superligaši.

Rukometaši ''Kikinde Gindex'' posle 15 godina ponovo igraju u Super A ligi Srbije, a vatreno krštenje u novoj sezoni imali su u Beogradu protiv '' >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvene zvezde'' gde su remizirali i kući doneli vredan bod.

U hali Sportskog centra ''Jezero'' na svom terenu kikindske ekipa u drugom kolu ugostila je ekipu ''Sloge'' iz Požege. Znatno oslabljeni gosti nisu imali priliku da ugroze na bilo koji način dosta kvalitetniju kikindsku ekipu, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 21:12 za domaće. U nastavku su priliku dobili mlađi igrači, koji su pokazali da mogu da zaigraju i u prvom timu.

''Mislim da smo na ovaj način probili led i sa tri boda ulazimo u dva teška gostovanja u Aranđelovcu i Novom Pazaru, ali tamo idemo sa velikim optimizmom i zaista verujem da možemo do pobede'', rekao je Miljan Stanić, trener MRK ''Kikinda Grindex''.

Kikinđani u naredna dva kola gostuju u Aranđelovcu i Novom Pazaru. Biće to prava provera pred ponovno okupljanje na svom terenu, pa će veliku ulogu imati i publika.

''Publika je kao igrač više i u što veće broju je bude, više će nam biti od pomoći. Nadamo se boljem rezultatu uz nju'', rekao je Nemanja Dukatarov, MRK ''Kikinda Grindex''.

S druge strane, znatno oslabljena ekipa ''Sloge'' iz Požege već duže vreme ima finansijkih problema, pa je i došla sa dosta manje igrača, onih koji imaju staža na superligaškom parketu. I pored svega, gosti su pružili sasvim solidan otpor.

''Stvarno su se naši momci borili koliko god su mogli, dali su svoj maksimum. Pokušavaćemo da tokom sezone ispravimo neke stvari'', naglasio je Darko Tavrić, RK ''Sloga'' Požega.

''Mi smo došli znatno oslabljeni bez četvorice iskusnih igrača, koliko smo mogli, toliko smo pružili. Nastavljamo da se borimo pa ćemo da vidimo. Sezona je tek počela'', rekao je Antonije Pavić, RK ''Sloga'' Požega.

Najefikasniji u redovima domaćih rukometaša bio je Stanimir Komarek sa sedam postignutih golova, dok je za igrača utakmice proglašen Milan Lisica. Sjajnu partiju pružio je Marko Trninić sa šest golova, kao i Mirić Dušan koji se pet puta upisao u listu strelaca. Najbolji strelac u redovima ''Sloge'' bio je kapitan Antonije Pavić sa 11 datih golova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.