Izvor: RTS, 03.Mar.2022, 18:04

Katai i Ivanić vodili Zvezdu do trijumfa na “krovu“

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 3:0 u meču 25. kola Linglong Superlige.
Pravi prvenstveni duel na "krovu". Kako se očekivalo crveno-beli su dominirali, konstantno napadali, stvarali šanse i koristili ih. Voždovac se uglavnom branio i pretio iz kontri i polukontri. Izuzetno raspoloženi za igru bili su Katai i Ivanić, koji su vodili svoj tim do ubedljive pobede.

Zvezda je odmah preuzela terensku inicijativu a prvi put je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapretila u trećem kad je pokušaj Pavkova glavom, golman Krunić uspeo da prebaci preko prečke.
Nastavila je Zvzeda da napada, ali nije uspela da realizuje nekoliko prilika. Voždovac je izveo nekoliko brzih napada, a najbolju šansu imao je nakon šuta Pantovića sa oko 25 metra, a Borjan je jedva uspeo da odbije loptu u korner.
Još nekoliko prilika pred golom domaćina stvorili su crveno-beli, a do prednosti su stigli u 35. minutu. Ivanić je sjajno prošao po levoj strani, pokušao je da ubaci loptu u peterac, ona je zakačila Ivezića, promenila pravac i završila u mreži domaćina.
Do odlaska na odmor beležimo još nekoliko poluprilika, pre sevega pred golom Voždovca, ali nije bilo promene rezultata.
Slična slika i u nastavku. Zvezda je nastavila da napada i stvara šanse, Voždovac da se organizovano brani. Golman Voždovca, Krunić imao je dosta posla, ali je uspevao da izađe kao pobednik.

Odbrana Voždovca je odolevala do 59. minuta, kada je ponovo kapitulirala. Slobodan udarac sa oko 25 metara izveo je Katai. Fantastičan udarac preko živog zida i lopta je završila u gornjem desnom uglu gola Krunića, koji je u ovoj situaciji bio nemoćan.
Sedam minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:3. Lepa akcija crveno-belih po levoj strani, Katai i Ivanić su par puta razmenili pasove, na kraju Ivanić pronalazi Ohija na drugoj stativi, koji plasira loptu u prazan gol.
Zvezda je bila zadovoljna ostvarenim, pa je umirila tempo igre. Stvoreno je još nekoliko prilika pred oba gola, ali do kraja susreta nije bilo promene rezultata.
Superliga Srbije, 25. kolo:
Utorak:
Novi Pazar - Radnički Kragujevac 0:1
Prolete - Sparatak 0:3

Sreda:
Metalac - Radnički Niš 1:1
TSC - Radnik 0:0
Čukarički - Napredak 3:0
Kolubara - Vojvodina 1:0

Četvrtak:
Voždovac - Crvena zvezda 0:3
Partizan - Mladost 2:1

Tabela:
Partizan 68
Crvena zvezda 66
Čukarički 47
Vojvodina 36
Radnički Niš 33
Napredak 32
Kolubara 32
TSC 31
Voždovac 30
Mladost 30
Spartak 30
Radnik 29
Proleter 27
Metalac 23
Radnički Kragujevac 22
Novi Pazar 18 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.