Kad je teško - Pavkov! Zvezda je šampion!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad je teško - Pavkov! Zvezda je šampion!

Crveno-beli se namučili sa gostima iz Lučana, ali i osvojili bodove vredne titule!

Krvava glava za preokret u Salcburgu, dva gola Liverpulu, gol Partizanu... I sada gol Mladosti iz Lučana.

Često je Milan Pavkov bio junak Crvene zvezde ove sezone, a u 35. kolu Superlige prekinuo je agoniju i jedinim pogotkom u meču doneo svom timu pobedu kojom je i zvanično obranjena titula prvaka Srbije.

Ušao je sa klupe u 61. minutu, a u 82. lepim udarcem iz prve na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najbolji način završio akciju u kojoj su učestvovali još Jovančić i Gajić.

Mučili su se crveno-beli pre toga. Ben nije iskoristio penal u 67, a dva minuta kasnije isključen je Marko Gobeljić, ali Pavkov je svojim 12. superligaškim golom ove sezone i definitivno rešio pitanje šampiona...

Uskoro opširnije...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Rodić - Jovičić (80. Gajić), Jovančić - Ben, Marin, Vukanović (61. Ivanić) - Joveljić (61. Pavkov).

MLADOST: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković - Andrić, L. Jovanović (80. Pavlović) - Pejović, Radivojević (87. Ristić), Bojić (84. Odita) - Bojović.

Sudija: Dragan Čolović.

U preostala dva kola crveno-beli će igrati protiv Proletera u Novom Sadu, pa dočekuju Napredak, a Mladost će biti domaćin Čukaričkom, pa ide u Niš.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Zvanično je na stadionu 7.812 gledalaca. Premalo za utakmicu u kojoj se slavi titula...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 82. minuta pogotkom Milana Pavkova. Vrlo lepu akciju izveli su crveno-beli: Jovančić je poslao loptu u prostor za Gajića, a on odigrao povratnu ka Pavkovu koji je šutirao iz prve.

- Dobar centaršut Pavkova u 81. minutu, ali Benov udarac glavom nije bio precizan.

- CRVENI KARTON Marku Gobeljiću u 69. minutu! Sudija Dragan Čolović procenio je da je bek Zvezde simulirao faul i pokazao mu drugi žuti karton.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- PENAL za Crvenu zvezdu u 67. minutu, Milan Pavkov je pao posle povlačenja, ali Mohamed El Fardu Ben nije bio precizan. Tačnije, Dragan Rosiće je uspeo da odbrani njegov šut.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Uzvraćaju gosti odličnim udarcem Lazara Jovanovića sa oko 20 metara, ali malo pored stative.

- Konačno uzbuđenje! Najbolju priliku u dosadašnjem toku utakmice za Crvenu zvezdu imao je Milan Rodić u 62. minutu, posle odličnog skoka i udarca glavom na centaršut Marina, ali je Rosić uspeo da odbrani.

- Malo su dodali gas crveno-beli u drugom poluvremenu, ali i dalje ne uspevaju da probiju odbranu rivala. Gotov da nije bilo uzbuđenja u prvih 15 minuta drugog dela.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom delu utakmice, a gosti su ti koji su imali bolje prilike. Kao da je činjenica da bi mogli da pobedom osvoje titulu "vezala noge" Zvezdinim fudbalerima. Videćemo hoće li Vladan Milojević uspeti da ih razdrma u pauzi.

- Opasniji su gosti u dosadašnjem toku utakmice, ali ne i dovoljni precizni, a u 34. minutu je i Milan Borjan sjajno intervenisao, zaustavivši šut Bojića iz blizine.

- Gužva pred golom Mladosti u 32. minutu, ali Joveljić, a onda i Rodić nisu uspeli da matiraju Rosića.

- Umalo Mladost da povede u 22. minutu! Petar Bojić je izbegao ofsajd zamku i bio u šansi posle odličnog dodavanja Milana Bojovića, ali nije precizno šutirao.

- Prvo uzbuđenje na "Marakani" posle oštrog centaršuta Bena u 14. minutu, ali je Rosić sigurno intervenisao.

- Bez većih uzbuđenja u prvih 10 minuta... Među gledaocima je i bivši fudbaler Crvene zvezde, sada Olimpik Marseja, Nemanja Radonjić. U društvu Filipa Stojkovića utakmicu gleda iza gola koji se nalazi ispred severne tribine.

- Još od januara kruže priče da bi Vladan Milojević po završetku sezone mogao da napusti crveno-bele. Navijači Zvezde nadaju se da do toga neće doći, a pojedini su mu uputili i poruku ove nedelje:

Foto: MONDO

- Neočekivano loša poseta na stadionu "Rajko Mitić", imajući u vidu da bi mogla da bude osvojena titula. Tek nešto više od pet hiljada gledalaca. Mada, treba imati u vidu i da je "zvanična proslava" zakazana za poslednje kolo...

Foto: MN Press

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELIJE SLAVE TITULU: Tviter GORI, a NJEGA su izabrali za MVP-a! Evo šta su sledeći PRIORITETI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2019

Crveno-beli savladali Lučance golom Pavkova...Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad lučanskom Mladosti, osvojili su 30. šampionsku titulu u istoriji kluba. Odmah posle minimalca na stadionu "Rajko Mitić", nastalo je slavlje među navijačima crveno-belih...Delije se raduju novom osvojenom prvenstvu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.