KRAJ: Kairat - Zvezda 2:1 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Kairat - Zvezda 2:1 (VIDEO)

Pratite tekstualni prenos revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Očajno, očajno izdanje Zvezde i kraj evropske odiseje već početkom jula. Uskoro na stranicama portala mozzartsport.com izveštaj iz Almatija, ocene igrača i izjave...

KRAJ!!!

88. minut -  Jović sa nekoliko metara, istina dosta iskosa, preko gola. Ni da je ušla ta lopta u mrežu ne bi mnogo popravila utisak koji je Zvezda ostavila u dvomeču sa Kairatom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
85. minut - GOOOOOL!!! Vukan Savićević precizan sa kreča. Ako ništa drugo možda će mu ovaj pogodak uliti kakvo-takvo samopouzdanje pred nastavak sezone. Njegov drugi evropski gol za Zvezdu. Pogodio je i protiv Černomoreca pre dve godine. Iako je sada utisak da penala nije bilo, jer je prekršaj bio van kaznenog prostora. Ali ni ovaj sudijski poklon neće mnogo pomoći Zvezdi.

82. minut - PENAL ZA ZVEZDU!!! Katai je oboren na ivici kaznenog prostora Kairata, iako je leđima bio okrenut golu. Velika glupost Kazahstanaca, prilika da Zvezda postigne prvi gol u ovoj sezoni.

80. minut - Pitanje koje navijači Zvezde verovatno sebi postavljaju - koliko mogu Luis Ibanjez, Ugo Vijeira i Bruno Matos? Ako nisu baš, baš dobri pred ovom generacijom crveno-belih nije svetla sezona. Stojanović je u međuvremenu pokušao. Sada više i nema smisla.

76. minut - Konačno jedan dobar potez Luke Jovića. Pored čuvara se oslobodio za prostor, gađao na drugoj stativi Gavrića, ali je ovaj stigao samo da okrzne loptu. Utešni gol? Teško. Čak i da se igra i treća utakmica.

75. minut - Defanzivci Zvezde bi Rajkovića morali da odvedu na večeru. Da nije bilo njega mogli bi da se "pohvale" da su od Kazahstana primili 10 golova u dve utakmice. Ponovo mladi golman u ulozi libera. Ispred Goua na 25 metara od gola. Zvezdina odbrana nekih 20 metara iza.

70. minut - Gavrić ulazi u igru umesto Vereda.

68. minut - Predrag Rajković, kao i u Beogradu, spasava ono što je ostalo od Zvezdinog dostojanstva. Gou je bio u situaciji jedan na jedan, ali mladi golman izlazi iz tog duela kao pobednik.

66. minut - Bauržan Islamhan van igre, na terenu je Seržinjo. Nešto ranije u igru je ušao i Petar Orlandić. Očajni Parker je završio utakmicu.

65. minut - Sve je ovde odavno odlučeno. Izgleda još u drugom minutu prve utakmice kada je Savo Pavićević dobio crveni karton i ostavio saigrače na cedilu. Ali posle svega viđenog u Almatiju jasno je da je Kairat kvalitetniji tim. Mnogo kvalitetniji.

61. minut - Zvezda je izvela i 11. korner. Uzalud.

58. minut - Sjajan pokušaj Kataija iz slobodnog udarca sa 25 metara. I još bolja reakcija Plotnikova koji je loptu skrenuo u korner. Samo Katai nekako uspeva da ugrozi gol rivala.

56. minut - Projektil Isaela sa 20 metara, Predrag Rajković brani. Vreća za udaranje. U to se Zvezda pretvorila početkom drugog poluvremena.

54. minut - Probao je Parker, pogađate - neprecizno. Aleksandar Katai - jedini koji nešto pokušava - dao mu je odličnu loptu.

52. minut - Ponovo Gou sam pred Rajkovićem. Srećom neprecizan. Navijači Zvezde samo u srćeu i mogu da se uzdaju. U kvalitet ekipe nikako.

48. minut - Uprava Crvene zvezde morala bi da se zapita šta je radila prethodnih godinu dana. Neka je Kairat i najteži protivnik koga je mogla Zvezda da dobije na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ovo je već sramota. Niti je ovo tim dostojan čak i ovako osakaćene Crvene zvezde. Osakaćene lošim odlukama ove i svih prethodnih uprava u 21. veku.

47. minut - GOOOOOL!!! Kairat vodi sa 2:0. Gou nas ubija. Po desnoj strani je probio, vratio loptu na peterac, a tamo je od čuvara brži bio Islambek Kuat. Ovo je već debakl.



46. minut - Prva promena na terenu. U igri je Miloš Cvetković. Pretpostavićemo da još roviti Marko Petković nije mogao da izdrži celih 90 minuta na terenu.

POČETAK DRUGOG POLUVREMENA!!!

Biće zanimljivo videti kako će reagovati Grof Božović. Orlandić i Gavrić su najofanzivniji igrači koje ima na klupi. Možda bi Mihailo Ristić mogao malo da promeni ritam.

Na poluvremenu prigodan estradni koncert neke nama nepoznate kazahstanske pop zvezde.

Crvena zvezda na ivici evropske eliminacije već u drugoj nedelji jula. Istini za volju Kairat je u ovih 135 minuta prikazao mnogo više. Konkretniji u napadu, sigurniji u odbrani. Uostalom ima tri gola prednosti. Crveno-belima ostaje da žale za prečkom Saše Stojanovića i pokušajem Aleksandra Kataija zaustavljenim na gol liniji. Odmah posle tih šansi usledila je kazna – dupli pas sa Isaelom i egzekucija Bauržana Islamhana. Treba biti realan i reći da je Kairat imao još nekoliko šansi da drugo poluvreme pretvori u formalnost. Nije uspeo, ali Zvezdi je sada potrebno pravo fudbalsko čudo. Očajna igra. Previše duva u odbrani. Završni pas u napadu je misaona imenica za većinu igrača u ovom timu Zvezde.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!!!

41. minut - Sam na sedam metara od gola Džoš Parker. Neprecizno. Nismo ni očekivali mnogo više. Reprezentativac Antigve i Barbude je po svemu prikazanom  zalutao u Zvezdu. Trči, to mu se ne može osporiti, vraća se u odbranu, ali ništa od fudbalskih kvaliteta nismo videli kod Parkera.

40. minut - Sedmi korner za Zvezdu. Nijedan nije za posledicu imao pravu šansu. U vazduhu Kairat apsolutno dominantan. Kada pritom dodamo da je brži i u tranziciji... Jasno je zašto ima tri gola prednosti posle 130 minuta igre.

36. minut - Odbrana je porozna, napad Zvezde bez ideje u poslednjoj trećini terena.

31. minut - Zoran Rendulić tuče glavom, ali Plotnikov je na mestu.

29. minut - GOOOOOOL!!! Islamhan je strelac. Dupli pas sa Isaelom izbacio je Zorana Rendulića, da bi potom Bauržan Islamhan obišao i Mamadua Mbođ i šutirao ispod Predraga Rajkovića. Kazna za Zvezdine promašaje. I za promaju koja duva u odbrani.



24. minut - Ponovo je sreća okrenula leđa Zvezdi. Zapretio je Katai, Vladimir Plotnikov je zakačio loptu taman toliko da jedan od igrača Kairata stigne da loptu izbije na gol linije. Morala je Zvezda da iskoristi makar jednu od dve poslednje prilike.

23. minut - PREČKA! Opalio je Saša Stojanović sa 25 metara. Da je samo koji centimetar niže išla lopta.... I ponovo - kontra. Sito Rijera je oklevao. Bilo je opasno. Moraju Zvezdini igrači brže da se vraćaju.

20. minut - Previše lako sada je ispao Petković, srećom po crveno-bele bez posledica. Na drugom kraju terena Luka Jović potpuno odsečen. Neprimetan.

16. minut - Odličan prodor Vereda, ali je Stojanović sve pokvario preambicioznom petom. Svaki iole ozbiljniji napad Zvezde po pravili prati vihorno brza kontra Kairata. Zoran Rendulić u poslednjem trenutku ispred Goua.

15. minut - Stadion se sve vreme puni. Sada već ima solidno publike na tribinama. Mbođ otklanja opasnost ispred Goua u poslednjem trenutku. Ali ne deluje sigurno poslednja linija Zvezde. U dobroj poziciji upravo se našao Islamhan. Daleko je to od gola bilo.

12. minut - Ako ništa drugo bar imamo sliku iz Almatija. Secka, ali može da se prati.

10. minut - Izblokiran šut Kataija. Problemi crveno-belih sa visokom defanzivcima Kairata. Svaki put kada se lopta ubaci sa krila u kaznenom prostoru žuto-crnih je pet do šest domaćih fudbalera. Biće teško to probiti. A Zvezdi treba gol. Što pre.

7. minut - Opet opasno pred golom Rajkovića. Mbođ je bio neoprezan, Gou sa pet metara neprecizan. Mnogo sreće sada za crveno-bele. Bio je to zicer za Kairat. Domaći konkretniji u napadu.

7. minut - Predrag Rajković istrčava i otklanja opasnost ispred Goua na 30 metara od svog gola. Baš smo pomenuli taj prostor za kontre. Ali veliko srce ima Rajković. Žuti karton za Sašu Stojanovića odmah potom.

6. minut - Crvena zvezda, logično s obzirom na to da juri veliki prednost, agresivnija na početku meča. Igra se uglavnom na Kairatovoj polovini terena. Ali to otvara prostora za brze kontre domaćiha. Goua pre svih. Ispred gola Kazahstanaca bedem.

4. minut - Okušao se Petković. Slabijom levom nogom opalio je visoko preko gola.

2. minut - Snimak čas radi, čak ne radi. Uspeli smo da vidimo opasan napada Kairata i šut Žerara Goua preko gola. Problem pravi i internet na samom stadionu.

1. minut - Prema očekivanjima - pukao je Jutjub kanal Kairata pod opterećenjem navijača Crvene zvezde iz Srbije. Barem ćemo tako pretpostaviti. Nije idržao ni dobrih minut.

POČELO JE!!!

KAIRAT – CRVENA ZVEZDA 2:1

/Islamhan 29, Kuat 47 - Savićević 85pen/

Stadion:O rtalik, Almati;

Sudija: Bariš Šimšek (Turska);

Kairat (4-2-3-1): Plotnikov – Kuantajev, Marković, Soareš, Lunin – Kuat (od 84’ Darabejev), Gurman – Isael, Islamhan (od 66’ Seržinjo), Rijera – Gou; Klupa: Tkačuk, Rudoselskij, Kukejev, Darabajev, Li, Seržinjo, Burmugamet;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Petković (od 46’ Cvetković), Mbođ, Rendulić, Anđelković – Stojanović, Savićević – Vered (od 70’ Gavrić), Parker (od 60’ Orlandić), Katai – Jović; Klupa: Kahriman, Cvetković, Jovanović, Ristić, Gavrić, Kovačević, Orlandić;

15.55 - Narodne igre na stadion Ortalik. Ipak je u goste stigao bivši evropski i svetski šampion.

15.40 - Sat vremena pre početka utakmice oko stadiona je bilo više vojske nego publike. Sada je na stadionu nešto više od 2.500 ljudi. Na video bimu se prikazuju snimci sa prve utakmice u Beogradu. Da se probudi mirna domaća publika. Sa Zvezdom je inače u Almati doputovalo i oko 35 navijača iz Beograda.

15.35 - Inače, specijalni izveštač MOZZART Sporta iz Almatija Darjan Nedeljković za vas je već spremio reportažu o ne baš fudbalskoj atmosferi u Kazahstanu uoči meča sa Crvenom zvezdom, te o 35.000.000 evra vrednom, ali i ne baš fascinantnom sportskom kompleksu Kairata.

15.33 - U kazahstankom timu nema promena. Identična postava koja je istrčala na teren i u prvom meču u Beogradu.

15.25 - Objavljena je startna postava Crvene zvezde. Kao što se i očekivalo Marko Petković je na desnom beku zamenio Miloša Cvetkovića, Mamadu Mbođ menja Vukašina Jovanovića, Luka Jović u samom špicu Petra Orlandića, ali je Miodrag Božović ipak spremio jedno iznenađenje - umesto Aleksandra Kovačevića ispred poslednje linije igraće iskusni Saša Stojanović. Kovačević je na klupi.

Dakle, Zvezda igra u standardnoj formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Rajković – Petković, Mbođ, Rendulić, Anđelković – Stojanović, Savićević – Vered, Parker, Katai - Jović. Na klupi su: Kahriman, Cvetković, Jovanović, Ristić, Gavrić, Kovačević, Orlandić.

15.22 - U linku ispod teksta je link ka zvaničnom Jutjub kanalu Kairata. Jedino mesto na kome ćemo moći da pratimo prenos utakmice.

15.19 - U MOZZART kladionicama Kairat je i ovaj put blagi favorit. Kec iznosi 2,45, remi se plaća kvotom 3,20, pobeda Zvezde bi uplatu mogla da vam pomnoži kvotom 2,60.

15.15 - "Biće teško, biće 0:3". Rečenica koju smo toliko puta čuli da smo zaboravili i kako je potekla prethodnih dana se nije skidala sa usana navijača Crvene zvezde. Aktuelni viceprvak Srbije danas u Almatiju izvodi svoju verziju kinematografskog ostvarenja "Povratak otpisanih". Kairat je iz Beograda odneo kapital od 2:0, ali u preostalih 90 – možda i 120 – minuta igre Zvezda bi barem trebalo da odigra sa svih 11 igrača na terenu.



(FOTO: Star Sport, arhivska)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LE: Zvezdina sramota - dupli poraz od Kajrata

Izvor: B92, 09.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Evropi porazom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope...Nakon poraza u Beogradu od 2:0, ekipa Miodraga Božovića izgubila je od Kajrata i u Kazahstanu rezultatom 2:1...Crveno-beli su još jednom pokazali da nemaju šta da traže u Evropi, u 180 minuta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.