LE: Zvezdina sramota - dupli poraz od Kajrata

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Zvezdina sramota - dupli poraz od Kajrata

Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Evropi porazom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon poraza u Beogradu od 2:0, ekipa Miodraga Božovića izgubila je od Kajrata i u Kazahstanu rezultatom 2:1.

Crveno-beli su još jednom pokazali da nemaju šta da traže u Evropi, u 180 minuta protiv kazahstanskog predstavnika postigli su jedan gol iz jedanaesterca i možda je bolje što su već u prvom kolu završili nastup u Evropi.

Zvezda je delovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilično bezidejno u Almatiju, imala je prividnu terensku inicijatvu, ali je golove, kao i u Beogradu, postizao Kajrat.

Sama činjenica da je ubedljivo najbolji pojedinac u sastavu Zvezde ponovo bio golman Predrag Rajković dovoljno govori o igri Beograđana.

Domaćin je slavio sa 2:1 golovima Islamhana i Kuata i tako sa ukupnih 4:1 apsolutno zasluženo prošao dalje. Jedini gol za Zvezdu u Almatiju postigao je Vukan Savićević sa penala pet minuta pre kraja.

U četvrtak nastupaju još dva srpska kluba, Čukarički dočekuje Domžale (prvi meč 1:0), a Vojvodina mađarski MTK (0:0). Oba meča igraju se od 20:30 časova.

Liga Evrope, kvalifikacije:

Kajrat – Crvena zvezda 2:1 (prvi meč 2:0)

Islamhan 29, Kuat 47 - Savićević 85

90' Do kraja utakmice Zvezda je pokušala da izbegne poraz. ali nije u tome uspela, pa je domaći tim sasvim zasluženo duplom pobedom prošao dalje.

84' Penal za Zezdu. Katai je na ivici kaznenog prostora okrenuo dvojicu doaćih igrača, oboren je, a sudija je odlučio da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Savićević i pogodio je za 2:1.

77' Zvezda je mogla do gola, Jović je napravio dobar posao na levoj strani, oštro je centrirao, ali Gavrić nije uspeo da prosledi loptu u mrežu.

69' Nova kontra Kajrata i nopva bravura golmana Rajkovića. Domaćin je bio u velikoj prilici, ali je golman Zvezde zaustavio pokušaj Goua.

65' Ništa se ozbiljnije nije promenilo na terenu. Zvezda napada, ali je domaćin i dalje konkretniji. Božović je pokušao uvođenjem Orlandića umesto Parkera.

58' Zvezda je nastavila da drži loptu u nogama, ali je delovala bezidejno bez obzira na pokušaje Kataija i Parkera. Sa druge strane, domaćin je ozbiljno pretio iz kontri.

47' Samo 90 sekundi bilo je potrebno domaćinu da duplira prednost na startu drugog poluvremena. Zvezdina odbrana ponovo je bila veoma loša i Kajrat je lako duplirao prednost. Gou je odradio najveći deo posla na levoj strani, a Islamabek Kuat je natrčao i samo prosledio loptu u mrežu.

16:45 Poluvreme. Crvena zvezda gubi 1:0, mogli su crveno-beli da prime još nekoliko golova, ali nisu imali ni sreće, jer su pogodili prečku na 0:0

45' Sjajni Rijera je opet nadmudrio igrače Zvezde na desnoj strani, poslao loptu u kazneni za Gou, ali ovaj put Mbođ uspeva da stigne pre njega i izbaci loptu van igre.

42' Konačno dobra šansa za Zvezdu, Savićević je sjajno proigrao Parkera sa desne strane, ali napadač sa Kariba očajno reaguje i glavom loptu šalje daleko od gola.

39' Opao je sjajan ritam meča u završnici poluvremena, Zvezda ima terensku inicijativu, ali teško pronalazi put kroz gustu odbranu Kajrata.

33' Pritisak Zvezde posle primljenog gola, našli su se crveno-beli u dobroj šansi u kaznenom prostoru rivala, posle pokušaja Rendulića tražili su i penal, ali nisu dobili ništa.

29' GOOOOL! Zvezda gubi 1:0! Kapiten domaćina Bauržan Islamhan je savladao Rajkovića, pa je Zvezda korak od eliminacije.

Kajrat je opet sjajno kombinovao po levoj strani, usledio je centaršut u peterac, ali napadači domaćina nisu uspeli da reaguju. Ipak, zadržali su loptu, a Islamhan pravi sjajan dupli-pas sa jednim saigračem kojim varaju Petkovića i Rendulića, Mbođ ne uspeva da se ispreči rivalu, koji šalje loptu pored nemoćnog Rajkovića u donji desni ugao.

25' GOL ŠANSA! Zvezda! Već u sledećem napadu nova gol šansa za Zvezdu. Jović je prebacio golmana rivala, ali je jedan odbrambeni igrač loptu izbacio sa gol linije!

25' Usledio je novi opasan napad Kajrata, ovaj put po levoj strani, stigli su domaćini na nekoliko metara od gola, ali su dobili samo korner.

24' PREČKA! Crvena zvezda! Malo je nedostajalo da crveno-beli iznenada povedu, ali je prečka spasla domaćina. Stojanović je šutirao sa 20 metara, ali je njegov drop-kik završio na okviru gola.

17' Kajrat dosta problema crveno-belima ubacivanjima za Goua iza leđa crveno-belih štopera. Napadač iz Obale slonovače se umalo našao u novoj stopostotnoj situaciji, ali je iskusni Rendulić u poslednjem trenutku klizećim startom zaustavio napadača rivala.

16' Odlična kombinacija crveno-belih, Vered je probio po desnoj strani, ali mu je akciju u kaznenom prostoru upropastio Stojanović, koji mu je stao na put.

12' Prvi put preti i Zvezda, posle gužve u kaznenom prostoru Kajrata, Katai je šutirao sa 20-ak metara, ali je njegov šut izblokiran.

10' GOL ŠANSA! Kajrat! Već treća prilika za Kazahstance, opet je Gou bio u sjajnoj situaciji. Dobio je fantastičan pas u kazneni prostor, prošao je pored Mbođa, ali je na sreću Rajkovića šutirao pored gola sa svega 7-8 metara.

9' Nova šansa za Kajrat, opet je porešila odbrana Zvezde, Gou je ostao sam na desnoj strani, ali je Rajković sjajno reagovao istrčao ispred kaznenog i izbacio loptu u azt.

6' Zvezda preuzima kontrolu nakon lošeg starta, nekoliko minuta kruži oko kaznenog prostora rivala, ali bez konkretne završnice.

2' Odmah gol šansa za domaćina, Gou je lako prevario odbranu Zvezde, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola.

16:00 Počeo je meč u Kazahstanu, crveno-beli su izveli početni udarac

Sastav Kajrata: Plotnjikov – Kvantajev, Marković, Soares, Lunjin – Kvat, Gurman, Isael, Islamhan, Rijera – Gou

* Kajrat u poslednje tri godine ulaže velike količine novca u razvoj kluba, a predsednik Kairat Boranbajev se ugleda upravo na Crvenu zvezdu.

* Kazahstanci su neporaženi u poslednjih pet mečeva, a bez primljenog gola u poslednja tri

* Zvezda nikad nije prošla dalje u Evropi nakon poraza kod kuće

* Kajrat je trenutno drugoplasirani tim lokalne Premijer lige sa 37 bodova posle 19 kola, ima četiri manje od neporaženog lidera Aktobea.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LE: Kairat - Crvena zvezda (UŽIVO)

Izvor: Sportske.net, 09.Jul.2015

U toku je drugo poluvreme meča prvog kola kvalifikacija za LE, a Kairat i u ovom meču ima dva gola prednosti...Kvalifikacije za Ligu Evrope – 1. kolo (revanš meč)..Stadion: Ortalik, Almati..Vreme početka: 16.00..Kairat - Plotnikov, Soares, Gurman, Marković, Islamhan, Isael, Gou, Kuantaev, Riera,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.