KLS FINALE: Razigrana Zvezda lako do prvog trijumfa protiv FMP-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 18:59

KLS FINALE: Razigrana Zvezda lako do prvog trijumfa protiv FMP-a

Drugi meč je na programu u nedelju.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali FMP 94:70 u prvoj utakmici finala Košarkaške Superlige Srbije.

Crveno-beli su od samog starta  meča počeli da pravdaju ulogu favorita. Tim Duška Ivanovića je bio vrlo raspoložen u napadu u prvoj deonici u kojoj je postigao 29 poena. Gosti iz Železnika su se držali do sedmog minuta (16:11), a onda je domaćin dao gas i na prvu pauzu otišao sa plus 13 (29:16).

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Bilo je jasno da su se crveno-beli uželeli takmičarskih utakmica, pa su i u drugom kvartalu nastavili da igraju maksimalnim intenzitetom. Do odlaska na veliki odmor Zvezda je stekla 25 poena prednosti (53:28).

Najraspoloženiji u prvom poluvremenu u timu Zvezde su bili Luka Mitrović sa 17 i Nemanja Nedović sa 11 poena, dok je u FMP-u najopasniji u napadu bio Ebuka Izundu koji je postigao osam poena.

Gosti iz Železnika su uspeli da u trećoj četvrtini iskontrolišu depšavanja na parketu, pa Crvena zvezda nije uspela da dodatno poveća plus na svom kontu.

Slična slika viđena je i u finalnih 10 minuta. Trener domaćina Ivanović je iskoristio šansu da razigra sve igrače koji su bili u sastavu, pa je Fakundo Kampaco bio igrač sa najdužim boravkom na parketu sa nepuna 23 minuta. Tim sa Malog kalemegdana je vodio i sa 29 poena prednosti, a na kraju je na semaforu pisalo 94:70.

Crveno-beklima je potrebna još jedna pobeda da odbrane titulu šampiona Srbije, a priliku za to imaće već u nedelju na terenu FMP-a.

Crvena zvezda - FMP 94:70  (29:16, 24:12, 20:21, )

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

GLEDALACA: 3.457.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ilić, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil.

FMP: Bič, Mur, Pavićević, Todorić, Stepanović, Šaranović, Simović, Matović, Izundu, Vuković, Dženkins.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.