KALKULACIJE Šta poraz Himkija znači za Zvezdu i kako može u Top 16?

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALKULACIJE Šta poraz Himkija znači za Zvezdu i kako može u Top 16?

Evroligaška grupa A definitivno je opravdala nadimak grupa "smrti". Iako je delovalo da su Real, Fenerbahče i Himki favoriti u odnosu na Crvenu zvezdu, Bajern i Strazbur, činjenica je da svako svakoga može da pobedi. Ekipa Svetislava Pešića probudila se u nevreme po crveno-bele i dobila Himski usred Moskve sa 81:70, pa se situacija na tabeli prilično zakomplikovala.

Posle nekompletnog sedmog kola u ovoj grupi samo Fener može da se smatra relativno bezbrižnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i skoro sigurnim učesnikom Top 16 faze. Za preostala tri mesta će se voditi žestoka borba do poslednjeg daha.

Pogleda na tabelu, pošto je ekipa Željka Obradovića bila bolja od Strazbura (81:64), a Zvezda čeka Real u petak od 20 časova, je ovakav:

Fenerbahče 7 6 1 548:498 13

Himki 7 4 3 561:505 11

Bajern 7 3 4 538:540 10

Strazbur 7 3 4 508:557 10

Real 6 2 4 503:509 8

Crvena zvezda 6 2 4 430:479 8

Kada jedan tim ima učinak 4-3, dva 3-4 i dva 2-4, jasno je da je sve otvoreno. Šta za Zvezdu znači ovaj pomalo neočekivan poraz Himkija?

Znači to da je ona utakmica u Strazburu bila i te kako bitna i da bi crveno-beli mnogo dobili da nisu ispustili pobedu.

Ali, ako crveno-beli šokiraju evropskog prvaka u grotlu Pionira, deluje neverovatno, ali baciće ga na poslednje mesto u grupi! Takođe, ako Zvezda ne napravi čudo i izgubi od Reala, opet ništa neće biti gotovo. Iako će biti u teškoj poziciji, i dalje će Dejan Radonjić i njegovi izabranici manje-više držati sudbinu u svojim rukama.

Situacija se znatno komplikuje i za Himki, jer ruski milioneri naredne nedelje takođe stižu u Beograd na megdan Zvezdi. A, u "Pioniru" su padali mnogi velikani. Kada je Bajern dva puta srušio Himki, može srpski i regionalni prvak jednom.

Crveno-beli imaju pozitivan međusobni skor sa Strazburom, dobili su Bajern u Minhenu i nemački tim dočekuju u poslednjem kolu. Ali, Strazbur i Bajern igraju međusobno, i jedna od te dve ekipe koja pobedi imaće najmanje učinak 4-6 iako izgubi preostala tri meča, jer sada imaju po 3-4.

U slučaju da Zvezda dobije samo Bajern kod kuće, sa 3-7 je izvesno nemoguće da se nađe u Top 16. Zbog toga je ključno da savlada bar jednog od favorita kod kuće, ili Real ili Himki, ako se ne računa na eventualno iznenađenje na gostovanju Fenerbahčeu.

Ako pobedi Bajern i jednog od favorita pred svojim navijačima, imaće 4-6 što bi trebalo da garantuje prolaz u narednu fazu Evrolige.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.