Još rano za priču o derbiju bez publike

Izvor: Studio B, 18.Okt.2010, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još rano za priču o derbiju bez publike

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je još rano govoriti o tome da li će se "večiti" fudbalski derbi igrati uz prisustvo publike.

Dačić je novinarima u skupštini rekao da će to zavisiti od procene bezbednosnog rizika i dogovora klubova, fudbalske organizacije i policije.

"Ako se derbi bude igrao pred publikom, biće tretiran kao događaj visokog rizika i na osnovu saznanja policije i bezbednosnih službi biće preduzete >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mere", rekao je Dačić.

Utakmica Crvena zvezda-Partizan u devetom kolu Super lige trebalo bi da se igra 23. oktobra na stadionu crveno-belih.

"Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić dao je određenu izjavu o saznanjima o događajima u Đenovi, a policija još prikuplja informacije i obaviće razgovore sa drugim osobama", kazao je ministar policije.

Dačić je rekao da će policija danas razgovarati sa predstavnicima Zajednice superligaša, Partizana i Crvene zvezde, a obaviće i razgovore sa FSS kako bi se još jednom razmotrilo pitanje bezbednosti u slučaju odigravanja "večitog" derbija.

Ministar je rekao da je od utakmice u Đenovi do danas uhapšeno mnogo osoba. Više od 40 je zaustavljeno i privedeno po povratku iz Italije, a očekuje se i razrešenje slučajeva onih koji su privedeni i zadržani u Đenovi.

Prema rečima Dačića, prethodno je uhapšen i veći broj huligana u neredima za vreme Parade ponosa u Beogradu, a neki od njih više puta su hapšeni i ranije.

Ivan Bogdanov, koji je uhapšen u Đenovi pod sumnjom da je organizovao nerede na utakmici Italija-Srbija, ima osam krivičnih prijava u poslednjih deset godina, a u tom periodu je i dva puta osuđivan.

Najbolje rešenje za sprečavanje nasilja na fudbalskim utakmica je dosledna primena zakona, rekao je Dačić i dodao da sve insistucije zajedno treba da doprinesu da se procesi koji su započeti protiv izgrednika privedu do kraja.

"Vodimo istragu o svim pitanjima. Istraga se odnosi na finansiranje desničarskih ili ekstremističkih organizacija koje se povezuju sa nasiljem pre nedelju dana u Beogradu, kao i svim detaljima u vezi sa prekidom utakmice u Đenovi", kazao je Dačić.

On je rekao da su već prikupljene neke infromacije, ali nije želeo da otkrije detalje, jer, kako je objasnio, to ne bi bilo u interesu istrage.

Zbog incidenata i prekida utakmice u Đenovi, Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) će na sastanku 28. oktobra odlučivati o mogućim kaznama za FSS i FS Italije.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Fudbal,   Večiti derbi,   Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još se ne zna da li će se predstojeći večiti derbi igrati bez publike.

Izvor: TV Avala, 18.Okt.2010

To zavisi od procene bezbednosnog rizika, kaže Dačić.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.