JADRANSKA LIGA: POBEDA ZVEZDE, PORAZ RADNIČKOG

Izvor: Kurir, 25.Dec.2010, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JADRANSKA LIGA: POBEDA ZVEZDE, PORAZ RADNIČKOG

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su u petak veče u Beogradu ekipu Zagreba sa 89:82 (20:21, 21:19, 24:21, 24:21), u 13. kolu Jadranske lige.

Zvezdu je do četvrte pobede u sezoni predvodio trio Amerikanaca. Rikardo Marš je postigao 21 poen, a imao je i osam skokova. Džamar Jang je ubacio 19 poena, a Entoni Majls 18 uz sedam skokova.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Krunoslav Simon sa 29 poena. Luka Drinčić je dodao 17 poena za Zagreb, a Damir Rančić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << još 16.

Košarkaši Radničkog izgubili su u Kragujevcu od ljubljanske Olimpije sa 74:93 (21:26, 18:26, 22:22, 13:19).

Majk Li i Strahinja Stojačić ubacili su po 19 poena za Radnički, Vladan Vukosavljević je dodao 13, ali to nije bilo dovoljno da se na kraju prvog dela sezone izbegne sedmi poraz. Olimpiju su predvodili Kevin Pajnki sa 20 poena i sedam skokova, i Vilijam Gregori sa 16 poena i osam skokova.

Radnički je ravnopravan protivnik Olimpiji bio samo do finiša prve četvrtine, a potom su gosti serijom od 15:3, koju je sa pet poena završio Goran Jagodnik, stekli prednost od 36:23. Pokušaji domaćih da ugroze vođstvo rivala nisu urodili plodom, dok je Olimpija prednost samo uvećavala i tako stigla do devete pobede u regionalnom takmičenju kojom se izdvojila na čelu tabele.

Olimpija se devetom pobedom osamila na čelu tabele.  Pobedu manje imaju Široki, koji je u četvrtak savladao Zadar sa 80:74, i Budućnost, koja će u nedelju gostovati češkom Nimburku.

Vršački Hemofarm u nedelju će gostovati kod Krke, dok će branilac titule prvaka, Partizan, u utorak putovati u Zagreb na megdan Ciboni.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.