Ivanović objasnio zašto Zvezda nije stigla do Top 8

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 22:03

Ivanović objasnio zašto Zvezda nije stigla do Top 8

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović pohvalio je igru svojih igrača tokom 30 minuta u meču protiv Olimpijakosa.

Crveno-beli su slavili trijumf rezultatom 87:79 i stigli do 16. pobede u sezoni Evrolige u kojoj ipak neće stići do Top 8 faze.

"Odličnih 30 minuta. Jako dobra utakmica, dobra energija, dobro samopozuzdanje. Nele greške, ali jako dobra utakmica", istakao je Ivanović i dodao:
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />


"Mislim da je ovo normalno kako tim treba da igra. Ne igramo Top 8, ali imate veliki posao u ABA ligi i srpskoj ligi. Moramo da imamo kontinuitet. To je normalno"
, rekao je Ivanović na početku konferencije za medije.

Potom je prokomentarisao Džona Holanda, kao i igru tima.

"Džon Holand je jedan od najpozuitivnijih igračla koje sam trenirao u mojoj karijeri. Igrao ne igrao on daje svoj masksimum i svaka mu čast. Možemo da pobedimo svakog, možemo da izgubimo od svakog, nema formule neke".

Ivanović je prokomentarisao početak meča.

"Ja mislim da je bio odlučujući momenat kada smo počeli da igramo odbranu agresivnije i malo bliže. Oni su igrali kao na treningu. Kada smo to promenili, sve je bilo drugačije".

Dotakao se i razloga zbog kog Zvezda nije ušla u Top 8 ove sezone.

"Ni jedna ekipa nama super formu cele godine. Najbitnije je da ne ideš puno dole. Mi smo malo otišli previše dole i zato nismo ušli u Top 8".

Smatra da će ekipa koju predvodi biti spremna za završnicu sezone.

"Zavisi od protivnika, zavisi od utakmice. Vrlo brzo počinju odlučujuće uztakmice ABA lige. Vrlo brzpo moramo da imao jasnu sliku kako treba da igramo. Nemamo puno vremena za eksperimente. Ekipa svakoga dana i na svakoj utakmici bude malo bolja. Mi kao treneri to pokušavamo".

Na kraju, osvrnuo se i na Evroligu.

"Ovogodišnja Evroliga je najizjednačenija. Možda nije najkvalitetnija, ali je najizjednačenija. Zaista sam vrlo zadovoljan što sam došao u Zvezdu i što sam upoznao Zvezdinu familiju i navijače. To mi je najviše pogodovalo ovih zadnjih pet meseci", poručio je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović zadovoljan pobedom protiv Olimpijakosa

Izvor: Beta, 06.Apr.2023

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Olimpijakosa u Evroligi, a da njegova ekipa nije prošla u plej-of jer je u nekom trenutku mnogo pala u formi."Sjajnih 30 minuta, vrlo dobra utakmica i energija, sa malo nestrpljenja i grešaka. Normalno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.