Ivanović: To je mač sa dve oštrice

Izvor: B92, 23.Maj.2022, 21:57

Ivanović: To je mač sa dve oštrice

Nikola Ivanović, plejmejker Crvene zvezde, rekao je da to što Partizan godinama nije bio u finalu ABA lige može da bude mač sa dve oštrice.

Zvezda se u ponedeljak uveče plasirala u finale ABA pobedom protiv Cedevita Olimpije i za trofej u regionalnom takmičenju igraće protiv Partizana.

Crno-beli plasirali su se u prvo finale ABA posle devet godina, kada su poslednji put i osvojili Ligu. Crveno-beli mnogo bolje znaju kako se osvajaju trofeji u tom periodu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2013. do 2022, i to iskustvo moglo bi da igra ulogu u borbi za trofej.

"Definitivno je mač sa dve oštrice. Očekujemo od Partizana da igra možda i najbolje do sada u sezoni. Ono što su pokazali protiv Budućnosti je zavidan kvalitet u oba pravca na terenu. Nadam se kvalitetnom i zanimljivom finalu", rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda pobedila je Cedevita Olimpiju 88:78 u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala ABA.

"Bilo je napeto, veliki pritisak. Uspeli smo da od starta kontrolišemo utakmicu. Cedevita igra brzu košarku, brzo rešavaju napade i to nam je u trenucima predstavljalo problem. Odigrali smo dobro u ključnim momentim i sačuvali smo smirenost", kazao je Ivanović.

Kada je reč o Partizanu, crnogorski plejmejker istakao je:

"Partizan je ekipa koja igra čvršće, imaju takođe veliki talenat, ali očekuje nas drugačija utakmica u finalu. Protiv Cedevite smo imali dosta prostora i protiv Partizana ćemo morati da se malo više potrudimo kod otvorenih šuteva i da nađemo put do koša", dodao je Nikola.

Finale ABA lige počinje u petak, a pobednik će biti ekipa koja prva dođe do tri pobede. Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.