Ibanjez: Prosinečki je zvezda, ne poredim se sa njim

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibanjez: "Prosinečki je zvezda, ne poredim se sa njim"

Fudbalski klub Crvena zvezda promovisao je u subotu Argentinca Luisa Ibanjeza kao šesto pojačanje u tekućem prelaznom roku. Bivši bek zagrebačkog Dinama poručio da je došao da osvaja trofeje.

Vicešampion Srbije u subotu je promovisao Argentinca Luisa Ibanjeza koji je duže vreme figurirao kao pojačanje crveno-belih. Bivši levi bek Dinama objasnio je da se na potpis ugovora čekalo zbog problema tehničke prirode.

"Srećan sam što sam ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i jedva čekam da počne prvenstvo" bile su prve Ibanjezove reči upućene okupljenim novinarima.

Upitan zašto su se pregovori odužili Luis Ibanjez je odgovorio sa se radilo i problemima tehničke prirode.

"Bilo je tehničkih problema zbog kojih sam se vratio u Zagreb. Moja je želja bila da igram za Zvezdu i zato sam ovde" rekao je Ibanjez.

Argentinski internacionalac zadužio je dres sa brojem 88 a novinarima je razjasnio da se njegov nadimak izgovara Lućo i da ga je dobio dok je nastupao za Dinamo.

"Trenirao sam individualno dve nedelje, radio sam bez lopte mesec i po dana pre toga i nadam se da ću biti spreman" istakao je Ibanjez.

Komentarišući neuspeh njegovog novog kluba na evropskoj sceni Argentinac je objasnio da je crveni karton iz prvog meča napravio problem ali da je bez obzira na sve njegova želja bila da zaigra na crveno-bele.

"Nije bilo sreće u prvoj utakmici zbog crvenog kartona a da nije bilo tako rezultat bi bio drugačiji. Od prvog dana pregovora cilj je bio da potpišem bez obzira na plasman u Evropu. Došao sam zbog titula" poručio je Ibanjez.

Levi bek crveno-belih za Dinamo je nastupao punih osam godina a prethodnih šest meseci branio je boje mađarskog Đera. Luis Ibanjez prvi je fudbaler nakon Roberta Prosinečkog koji je posle Dinama obukao Zvezdin dres.

"Ne mogu se ja porediti sa Robertom Prosinečkim, on je velika zvezda. Nadam se da ću biti makar malo kao on. Daću sve od sebe da me 'Delije' prihvate kao domaćeg igrača" istakao je Ibanjez.

Upitan da li je već imao prilike da na internetu gleda utakmice Crvene zvezde i navijanje "Delija", Argentinac je rekao:

"Jedan od razloga zbog kojih sam ovde je atmosfera koju prave navijači Crvene zvezde" zaključio je Ibanjez.

Luis Ibanjez šesto je pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku a priliku da debituje imaće već u nedelju kada crveno-beli igraju prijateljski meč protiv Mordovije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ibanjez došao u Zvezdu zbog titule!

Izvor: Mondo, 11.Jul.2015

Promocija Argentinca održana na stadionu Crvene zvezde. Govori hrvatsko-srpski, sluša narodnjake, voli navijače i nada se tituli...Foto: crvenazvezdafk.com..Zbog revanš utakmice u Kazahstanu protiv Kairata promocija dugo čekanog pojačanja Crvene zvezde Luisa Ibanjeza obavljena je tek u subotu...Argentinac...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.