IVANOVIĆ ČESTITAO GROBARIMA PA OCENIO DERBI: Bravo za publiku, uvek je bolje pobediti nego izgubiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 00:16

IVANOVIĆ ČESTITAO GROBARIMA PA OCENIO DERBI: Bravo za publiku, uvek je bolje pobediti nego izgubiti

Ne treba posebna motivacija protiv večitog rivala.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Partizan sa 76:73 u meču 12. kola Evrolige u prvom večitom derbiju najelitnijeg takmičenja Starog kontinenta, a trener crveno-belih, Duško Ivanović pohvalio je svoje igrače, ali i protivničke navijače.

Dobro se osećam. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Veoma dobro. Posle lošeg starta, ili Partizanovog dobrog početka, kada smo mi imali problema s organizacijom napada, počeli smo da igramo dobru odbranu, a i napad. A na kraju je bilo na jednu loptu. Partizan je takođe mogao da dobije meč. Mi smo večeras imali više sreće. Svaka čast mojim igračima, naravno, ali moram da kažem još nešto: Bravo za ovu publiku. Bravo.

Upitan kako objašnjava seriju od pet Zvezdin pobeda sa njim na kormilu ekipe, nasmejao se i kratko rekao:

- Uvek je bolje pobeđivati nego gubiti!

Potom je usledila konferencija za medije na kojoj je prokomentarisao susret.

Teška utakmica, dva velika tima. Jedna lopta je odlučila, imali smo sreće. Partizan je veoma dobro krenuo, a mi smo se vratili i potom smo kontrolisali utakmicu. Od početka utakmice smo imali problem sa skokom u odbrani. Partizan je imao sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. To je bio naš veliki problem, ali generalno smo odigrali dobro. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo na 90-100 poena.Važna utakmica, ali znate koliko ima do kraja lige? Možemo da imamo i niz poraza, treba biti realan. Liga je duga i normalno je da bude uspona i padova. Strpljenje, videćemo na kraju sezon

Potom se osvrnuo na Luku Vildozu, ali i doprinos ostalih igrača.

Luka je veoma je dobar košarkaš, lider ovog tima. Ovo može da radi protiv svake ekipe. Imao je dve ključne trojke koje su bile izrazito važne.  islim, ne samo ova utakmica, pokazalo se da svaki igrač doprinosi i to je veliki značaj. Nadam se da će u budućnosti doprineti još više. Meni nije važno ko počinje utakmice. Bitno je šta daš, a ne koliko daš.

Govorio je i o mentalitetu svoje ekipe, kao i samoj atmosferi derbija.

Nemojte da mislite da smo najbolji, duga je liga. Naš mentalitet je da u svaku utakmicu ulazimo kao da možemo da je pobedimo. Igrati derbi jeste posebno, igrao sam u Španiji i Grčkoj derbije, ali ovo je nešto specijalno. Čestitao sam navijačima Partizana, bilo je pravo navijanje, da li može da potraje tako pa da svi uživamo u košarci. Meni je teško motivisati igrač za druge utakmice, ali protiv Partizana svi hoće da igraju. Moram da ih smirim, a ne da im dižem adrenalin

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igrači Partizana još uvek u Areni – analiza nakon poraza u derbiju

Izvor: B92, 09.Dec.2022

Košarkaši Partizana i dalje se nalaze u "Štark Areni" nakon poraza protiv Crvene zvezde (73:76) u meču 12. kola Evrolige...Uskoro opširnije...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.