Hrvatska policija okvalifikovala napad na Srbe kod Knina kao izazivanje nereda

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska policija okvalifikovala napad na Srbe kod Knina kao izazivanje nereda

Napad na goste kafića koji su u mestu Uzdolje kod Knina gledali utakmicu Jang bojsa i Crvene zvezde hrvatske vlasti okvalifikovale su kao izazivanje nereda.

Ovo je saopštila policija Šibenika.

Takva odluka je doneta posle konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, prenosi Hina.

Nepoznatim osobama koje su u sredu uveče napale goste kafića preti od šest meseci do pet godina zatvora, navela je policija.

Mediji su ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneli da je goste kafića, medju kojima je bilo žena i dece, napalo 15 maskiranih osoba.

Odmah posle napada policija je maskirane počinitelje počela da traži zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, nanošenje fizičkih povreda i oštećenje tudje imovine, ali je posle konsultacija s tužilaštvom zaključeno da su sva ta tri dela sadržana u krivičnom delu izazivanje nereda, navela je šibenska policija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRAMOTNA ODLUKA TUŽILAŠTVA: Napad na Srbe kod Knina okarakterisan kao IZAZIVANJE NEREDA, kazne minimalne!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019

Takva odluka je doneta posle konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva...Napad na goste kafića koji su u mestu Uzdolje kod Knina gledali utakmicu Jang bojsa i Crvene zvezde hrvatske vlasti okvalifikovale su kao izazivanje nereda...Ovo je saopštila policija Šibenika. Nepoznatim osobama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.