Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 22:13

Hofenhajm poslao iz Češke Zvezdi pozivnicu za prolećnu žurku (VIDEO)

Nemci pobedili Liberec – 2:0

Jedini poraz u dosadašnjem delu Lige Evrope Crvena zvezda je doživela od Hofenhajma, ali večeras bi čelnici crveno-belih mogli da pošalju šampanjac i bombonjeru na adresu nemačkog kluba.

Odigrao je Hofenhajm u Češkoj za sebe, pobedio je Liberec i sebi obezbedio i matematički prolaz u narednu fazu takmičenja, ali je istovremeno i poslao Zvezdi pozivnicu da zajedno zaplešu ka evropskom proleću – 2:0. Sada je srpskom prvaku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dovoljan i bod u poslednje dve runde, ma čak i da izgubi od Libereca tamo sa manje od četiri razlike.

Iako je Hof mogao da kalkuliše, da se ne troši u Liberecu i da čeka da prolaz overi na svom terenu, Nemci su odigrali – nemački. Pun gas do kraja, svaka utakmica ista. To za „Švabe“ nisu puki slogani i besmislene fraze, već gola istina. Što možeš danas – a, to je da overiš prolaz – ne ostavljaj za sledeći četvrtak. Tako je i bilo.

Odolevao je Liberec do poslednjih 15 minuta. Bod bi značio Česima, jer bi teoretski sa dve pobede u dva poslednja kola mogli da prođu dalje – uz pomoć Nemaca u Beogradu – ali, kada je Baumgartner u 77. minutu traljavim udarcem pronašao put do mreže domaćina, nade plavih su se srušile kao kula od karata.

Morao je Liberec potom da krene na sve ili ništa, nervoza se potpuno uvukla u redove češkog tima, a tada redovno dolazi do greške, stiže kazna. Igrao se 89. minut, korner za Hof i potpuno sulud potez veziste Mare, koji je podigao ruku kao da je u sekundi pomislio da je golman. Udario je loptu rukom i Kramarić je dobio priliku da iz penala overi pobedu gostiju, a takav poklon hrvatski golgeter nije odbio – 2:0.

Ostala je Liberecu samo gola teorija, rekli bismo šansa ne veća od jedan odsto, da može da se desi čudo i da preskoči Zvezdu u poslednja dva kola. Ali, fudbal je đavolska igra, uvek valja biti na oprezu, dok „debela žena ne zapeva“, što bi rekli Englezi.

LIGA EVROPE – 4. KOLO

GRUPA L

Gent – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Petrović 1, Milunović 58/

Liberec – Hofenhajm 0:2 (0:0)

/Baumgartner 77, Kramarić 89p/

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezdina kasa sve punija, ovo je suma za plasman u drugi krug!

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2020, 00:23

Crvena zvezda je praktično uspela da obezbedi plasman u drugi krug Lige Evrope, pravo čudo je odvaja od toga...Ekipa Dejana Stankovića nije matematički obezbedila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali praktično jeste. Potrebne su dve pobede Libereca do kraja, ali i da Zvezda izgubi obe...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.