Zvezdina kasa sve punija, ovo je suma za plasman u drugi krug!

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2020, 00:23

Zvezdina kasa sve punija, ovo je suma za plasman u drugi krug!

Crvena zvezda je praktično uspela da obezbedi plasman u drugi krug Lige Evrope, pravo čudo je odvaja od toga.

Ekipa Dejana Stankovića nije matematički obezbedila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali praktično jeste. Potrebne su dve pobede Libereca do kraja, ali i da Zvezda izgubi obe do kraja uz poraz od Libereca sa minimum 5 golova razlike.

Sve je moguće, ali sada ćemo se baviti drugom temom - novcem.

Klub iz Ljutice Bogdana je osvojio još >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 570 hiljada evra večerašnjom pobedom, a samim plasmanom u naredni krug sebi bi obezbedio minimum još milion evra.

Drugoplasirani u grupi dobija pola miliona evra, pa recimo da je to praktično obezbeđeno, a ispadanje u šesnaestini finala takođe donosi pola miliona.

Dakle, još milion minimalno.

Sa druge strane, ako Zvezda bude prvoplasirana u grupi, dobiće milion evra, plus 570 hiljada evra za novu pobedu u grupi ukoliko je ostvari do kraja takmičenja, što je definitivno potrebno ukoliko želi da pretekne Hofenhajm.

Da svedemo račun, koliko je Zvezda do sada osvojila novca od bonusa u novoj sezoni?

Na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta ima 1.571.460 evra, za eliminaciju iz Lige šampiona 480 hiljada evra, za učešće u drugom kolu kvalifikacija za LŠ 280 hiljada i još 380 hiljada za učešće u trećem kolu kvalifikacija.

Za tri pobede u grupi Lige Evrope Zvezda je dobila po 570 hiljada, a kada sve do sada saberemo, dobijamo 7.341.460,00 €.

Računica je jasna, ako bi pobedila u preostale dve utakmice, Zvezda bi definitivno sebi obezbedila ove sezone od Evrope minimum 10 miliona evra.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.