HUMANI GEST: Crvena zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2023, 11:33

HUMANI GEST: Crvena zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

Crveno-beli će nastaviti sa ovakvim akcijama.

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas su predstavnici "crveno-belih" posetili Orahovac i Veliku Hoču i srpskoj deci poklonili knjige, kao i pribor kako bi mališani spremno dočekali novu školsku godinu. U saopštenju se navodi da su se deca na inicijativu kluba prethodnih nedelja u velikom broju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odazvala akciji prikupljanja knjiga, gde su najmlađi zvezdaši dali najveći doprinos još jednoj društveno-odgovornoj akciji Crvene zvezde i obradovali veliki broj vršnjaka sa Kosova i Metohije.

 - Zvezda je uvek tu, pogotovo za mališane sa Kosmeta koji su nas ponovo oduševili time koliko navijaju za naš klub i koliko se ponose srpstvom. Deca su nas, prvo dočekala u Orahovcu kada smo im podelili knjige, od prvog do osmog razreda, kao i za četiri razreda Gimnazije. Bilo je tu svega, od udžbenika do škoslkog pribora kako bi mogli mirno da uče i obrazuju se, iako je činjenica da odrastaju u ekstremno teškim uslovima - navode iz Crvene zvezde.

Predstavnici "crveno-belih" su potom obišli Veliku Hoču.

 - Tamo smo se družili i sa predškolcima i osnovcima, te im podelili poklone u vidu udžbenika, knjiga, peretonica, svesaka, olovki… Teški uslovi u kojima srpska deca odrastaju na Kosmetu su nas posebno ganuli, ali njihovi osmesi, kao i pripadnost crveno-belom, su nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Kosmet je uvek bio srce Srbije, a najlepše srpske zadužbine u vidu manastira i crkava samo su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji koja će zauvek biti i ostati srpska. Tradicija i vera su najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosmetu - saopštio je beogradski klub i dodao da će Crvena zvezda uvek biti uz srpski narod.

Crvena zvezda je pozvala sve ostale da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

 - Osmesi, kao i energija koju nosimo sa ovog puta vredi više od svega. Deca koja su nam ponavljala koliko smo im ulepšali dan, motivisala su nas da nastavimo da budemo humani, kao i da se svakog novog jutra trudimo da budemo bolji ljudi - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda mališane sa Kosova i Metohije opremila za školu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Sep.2023

Predstavnici cvreno-belih posetili Orahovac i Veliku Hoču Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas su predstavnici crveno-belih posetili Orahovac i Veliku Hoču i srpskoj deci poklonili knjige, kao i pribor kako bi mališani spremno dočekali novu školsku godinu. U saopštenju se navodi da...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.