Generacija 2007 za Zvezdinu ponos

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 14:15

Generacija 2007 za Zvezdinu ponos

Nekoliko talentovanih fudbalera već je na pragu prvog tima.

FK Crvena zvezda je tokom jesenje polusezone afirmisao nekoliko mladih fudbalera, a debi za seniorski tim ostvarili su momci rođeni 2007. godine Veljko Milosavljević i Andrija Maksimović.

Ova generacija se ističe zbog velikog broja talentovanih fudbalera i da je korak ispred svih govori podatak da su Milosavljević i Maksimović među pet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najmlađih debitanata u istoriji Zvezde.

Milosavljević je na teren izašao sa 16 godina, tri meseca i 20 dana, u Kup utakmici protiv kruševačkog Trajala i odigrao 12 minuta u pobedi rezultatom 0:6, te postao treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji. Reč je o štoperu rodom iz Požarevca koji je sa svojih 190 centimetara selektiran još u ranom igračkom uzrastu, te je od prvih dana u mlađim selekcijama pokazivao ogroman potencijal.

Godinama se već priča o ogromnom potencijalu Andrije Maksimovića, momka rođenog u Novom Pazaru koji predstavlja klasičnu "desetku". Za prvi tim Crvene zvezde zaigrao je sa 16 godina, šest meseci i danom, kada je na terenu protiv niškog Radničkog proveo čitavo drugo poluvreme, u trijumfu rezultatom 5:0 i postao peti najmlađi debitant u klupskoj istoriji.

Na zimskim pripremama Vladan Milojević je ukazao šansu Maksimoviću na nekoliko mečeva, kao i još jednom fudbaleru rođenom 2007. godine - Vuku Draškiću, dok je protiv Trajal debitovao i sedamnaestogodišnji Veljko Vukojević.

Kada je reč o debitantima u seniorskom timu neprikosnoven je još uvek Ivan Ilić koji je zaigrao protiv Spartaka sa 16 godina i 15 dana.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.