Gedraitis za B92.net: Zbog Duška sam u Zvezdi VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 08:58

Gedraitis za B92.net: Zbog Duška sam u Zvezdi VIDEO

Rokas Gedraitis, košarkaš Crvene zvezde, u razgovoru za portal B92.net govorio je o novom izazovu, Dušku Ivanoviću, Mundobasketu i drugim temama.

Gedraitis, koji je prethodne tri godine igrao za Baskoniju, ponovo će sarađivati sa Duškom Ivanovićem sa kojim je radio u sezoni 2020/21.

"To je bio glavni razlog, naravno i Evroliga, znamo da samo 18 klubova igra u Evroligi. Košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele da igraju u najjačem takmičenju, ali zasigurno je glavni razlog bio Duško (Ivanović) i navijači. Želim da osetim atmosferu, kako je igrati za srpski klub, a ne protiv njega", rekao je Gedraitis za B92.net.

Litvanac ima 31 godinu i godinama je jedan od najboljih šutera na Starom kontinentu, a da se nalazi u dobroj formi potvrdio je i na pripremnim utakmicama na kojima je bio jedan od najboljih igrača crveno-belih.

Iz Zvezde je dobar pripremni period, bilo je pobeda, tesnih poraza, a Gedraitis ističe da će ekipa biti još bolja kako sezona bude odmicala.

"Osećam se dobro, za mene je najvažnija stvar da mi je porodica srećna. Ako su oni srećni, onda ću i ja pronaći način, iz razloga što dosta putujemo, sa timom sam sve vreme i za mene je sve dobro, nema problema. Tim je dobar, imamo još dosta vremena, moramo da radimo mnogo, ali to je normalno. Još smo u procesu rasta i biće sve dobro", istakao je Gedraitis.

Rokas je u Baskoniji sarađivao sa Ivanovićem, a svlačionicu je dve sezone delio sa Vanjom Marinkovićem – reprezentativcem Srbije i bivšim kapitenom Partizana.

"Pisao mi je kada sam potpisao ugovor, kada saradnja ozvaničena. Čestitao mi je na potpisu i rekao: 'Svideće ti se Beograd'. To mi je odmah napisao i dodao da ako mi nešto treba, da mu obaveznom pustim poruku. Koji su najbolji restorani, hrana, bilo šta. Ili za porodicu neke stvari, napisao mi je: 'Javi mi se i pomoćiću, nema problem!".

Gedraitis ovog leta nije nastupao za Litvaniju na Svetskom prvenstvu u košarci. Žreb je želeo da se u četvrtfinalu planetarnog takmičenja sastanu Srbija i baš Litvanija.

"Izgubili smo od boljeg tima u tom trenutku. Srbija je igrala neverovatno u tom momentu. Mislim, bili su jako blizu toga da osvoje ceo turnir. Kako da kažem, ljudi u Litvaniji nisu ljuti, razumeju sve, naročito košarku i mi razumemo da smo izgubili od boljeg tima u tom trenutku. Ne mogu da kažem ništa drugo", rekao je iskreno Gedraitis.

Litvanski košarkaš iskoristio je leto da se što bolje spremi za napornu sezonu koja je pred igračima Crvene zvezde.

"Da, osećam se dobro, naravno, na početku je izgledalo da će biti baš dugačko leto, ali prošlo je brzo. Imao sam vremena da se opustim, da se pripremim za sezonu, naročito svoj um i, ne znam, za sada je sve dobro, videćemo kada bude počela sezona. Želim da počnem da igram", kazao je Litvanac.

Za kraj, pitali smo ga da li je probao srpsku hranu, nakon čega je uz osmeh izjavio: "Jesam, ćevapčiće".

Crvena zvezda sezonu počinje u subotu 30. septembra kada gostuje Igokei u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izvor: Objava, 01.Jan.1970, 02:00

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.