FOTO/VIDEO: Crveno-beli dan u Gračanici

Izvor: B92, 23.Maj.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO/VIDEO: Crveno-beli dan u Gračanici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Gračanicu sa 4:0 u prijateljskoj humanitarnoj utakmici na Kosovu i Metohiji.

Meč je odigran na terenu Sportskog centra Dragan Džajić u Gračanici pred oko 2.500 ljudi.

Golove za Crvenu zvezdu su postigli Dejan Joveljić u 7. i Andrija Luković u 36. minutu.

Sav prihod od utakmice ide za opremanje porodilišta u Gračanici, a cena ulaznice bila je 200 dinara.

Crvena zvezda nije nastupala u najjačem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastavu, od prvotimaca je tu bio samo Abraham Frimpong, ali su priliku da se pokažu dobili mlađi igrači.

Zvezda je od starta meča uspostavila terensku inicijativu, koju je vrlo brzo pretvorila u gol. Već u sedmom minutu meča pogodio je Dejan Joveljić na asistenciju kapitena Zvezde Andrije Lukovića.

Luković je uglavnom povlačio napade po sredini, a lopte je prosleđivao Cvetkoviću na levoj strani pa je Zvezda pretila centaršutevima.

U 18. minutu je posle jednog prodora sa boka Zvezda je pogodila prečku. Gračanica se potpuno povlači I prepušta kontrolu lopte protivniku. Na golu domaćina je Andrija Jovanović branio izutetno dobro, a skinuo je i nekoliko zicera.

Zvezda je drugi gol dala iz slobodnog udarca u 36. minutu. Pored lopte su bili Platiša, Cvetković I Luković, loptu je šutnuo Luković I Jovanović je po drugi put matiran, a Luković je posle asistencije postigao i pogodak.

Slobodnom udarcu je prethodio i udarac povratnika u tim Auča, koji se umalo nije našao na terenu zbog problema na administrativnom prelazu sa AP KiM.

Fudbaleri Gračanice su imali nekoliko poluprilika iz kontri I prekida, ali su bili bezopasni po gol Zvezde. Beograđani treći gol postižu na početku drugog poluvremena u 51. minutu, strelac je bio Platiša koji je potom izašao iz igre.

Petnaest minuta kasnije pogodio je I Romanić koji je u međuvremenu ušao u igru.

Bolja fizička pripremljenost igrača Zvezde videla se prilikom kontri crveno-belih. Romanić je postigao gol upravo posle kontre kada je lopta sa leve prebačena na desnu stranu na kojoj se nalazio i ostao sam ispred golmana Gračanice.

Od tog trenutka fudbaleri domaće ekipe su uspeli da stvore još nekoliko poluprilika i uspeo da dođe do penala u 83. minutu. Nemanja Danić je šutirao u donji levi ugao.

Golman je to pročitao i domaća ekipa nije uspela da dođe do utešnog gola.

Rezultat je do kraja ostao nepromenjen, a navijači su odmah po poslednjem sudijskom zvižduku utrčali na teren i ostavili igrače gostiju samo u donjem vešu i kopačkama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.