Evropski mediji: Šampion Evrope se vratio, Zvezda je čudo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski mediji: Šampion Evrope se vratio, Zvezda je čudo

Vest da su fudbaleri Crvene zvezde prvi put izborili mesto u Ligi šampiona odjeknula je širom Evrope, pa se tako brojni mediji bave tom temom.

"Miracolo Stella Rossa", naslov je u čuvenoj italijanskoj Gazeti delo Sport koji govori o čudu Zvezde.

Španska Marka ilustruje sliku žreba sa kuglicom Zvezde u četvrtom šeširu za žreb u društvu velikana poput Real Madrida, Barselone, Bajerna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostalih.

"Zvezda je nastavila prokletstvo Salcburga epskim povratkom za dva minuta. Neverovatno, ali istinito", piše Marka.

Francuski Lekip govori o partiji fudbalera sa francuskim pasošem Mohameda El Fardua Bena i dva gola koje je dao za prolaz, a britanski Skaj Sport da se šampion Evrope iz 1991. godine vratio na veliku scenu.

Što se tiče regiona, hrvatski Indeks veliki prostor dao je uspehu Zvezde, prenosi i izjave aktera meča u Salcburgu, ali i atmosferu sa tribina, uz naslov "Zvezda u Ligi šampiona: Gubila 2:0, pa za dva minuta prošla", aludirajući to što je Mohamed El Fardu Ben postigao dva pogotka u rasponu od samo 77 sekundi na asistencije Miloša Degeneka.

Večernji listi govori o "ludoj utakmici" i iznenađenju koje su crveno-beli priredili u Austriji nakon dva gola zaostatka.

Crnogorske Vijesti donose naslov "Zvezda za dva minuta do Lige šampiona", a kao jedan od ključnih trenutaka opisuje potez Nenada Krstičića i sukob sa Marinom Pongrančićem posle starta nad Milanom Pavkovim koji je trgao ekipu.

Uspeh je odjeknuo i do Australije u kojoj lokalni "Sidnej Herald" piše o jednom od junaka Degeneku, tamošnjem reprezentativcu, da je imao veliku ulogu u eliminaciji Salcburga.

Logično, tužne naslove ističu mediji u Austriji sa naglaskom na to što Salcburg ni 11. put nije uspeo da izbori mesto među 32 najbolja tima na Starom kontinentu.

Tako Kronen Cajtung konstatuje da je drama pripala Crvenoj zvezdi i da je Ben za samo 77 sekundi uništio Salcburgov san o premijernom mestu u Ligi šampiona.

"Bolan remi, Zvezda ide dalje zbog pravila gola u gostima", piše Kronen.

Kurijer navodi da je najmanje 8.000 srpskih navijača na Red Bul areni proslavilo plasman u elitno takmičenje.

"Teško će se Salcburg oporaviti od ovakvog udara", zaključuju Austrijanci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski mediji: Zvezdino čudo za 77 sekundi

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018

Mediji u Evropi posvetili veliku pažnju uspehu crveno-belih..Foto: MONDO/Jovan Terzić..Vest da su fudbaleri Crvene zvezde prvi put izborili mesto u Ligi šampiona odjeknula je širom Evrope, pa se tako brojni mediji dan posle pobede u Salcburgu bave tom temom..."Miracolo Stella Rossa", naslov je u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.