Evrokup: Zvezda bolja od Monaka, Francuzima nije pomogla ni serija 18:0

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrokup: Zvezda bolja od Monaka, Francuzima nije pomogla ni serija 18:0

Košarkaši Crvene zvezde slavili u drugom kolu Evrokupa na gostovanju Monaku rezultatom 63:66 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29)

Crvena zvezda došla do druge pobede u Evrokupu, posle trijumfa nad Ulmom prošle nedelje.

Crveno-beli su odigrali fantastičnu prvu četvrtinu, posle koje je rezultat bio 6:17. Nakon početnog vođstva francuske ekipe 4:0, usledila je fenomenalna serija tima sa Malog Kalemegdana 17:2 u drugoj polovini četvrtine.

U drugoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << su izabranici Milana Tomića održavali prednost stečenu u prvih deset minuta, sve do trenutka kada su domaći košarkaši napravili seriju 8:0 kojom su stigli do izjednačenja, ali je Crvena zvezda uspela serijom 5:0 da na poluvreme ode sa +5 (24:29).

Crvena zvezda je postigla prve poene u drugom poluvremenu, ali je onda usledila strahovita serija domaće ekipe 18:0. Međutim, crveno-beli su uspeli malo da ublaže prednost rivala u poslednja dva minuta četvrtine, pa je rezultat pred poslednju četvrtinu bio 44:37.

Posle uvodnih 4:4 na startu poslednjih deset minuta, šampion Srbije je napravio seriju 6:0 i prišao samo na poen zaostatka (48:47). U poslednji minut utakmice se ušlo nerešenim rezultatom (61:61), a loptu su imali košarkaši Crvene zvezde, koji su promašili dva šuta za tri poena, ali su ofanzivnim skokovima dolazili do lopte i Džo Regland je pogodio trojku na 37 sekudi do kraja meča. Odbranili su se potom crveno-beli, a Regland koji je fauliran je iskoristio dva slobodna bacanja i stavio tačku na utakmicu. Domaći košarkaši su samo uspeli da ublaže poraz pogođenim slobodnim bacanjima sekundu pre kraja za konačan rezultat 63:66.

Second win in @EuroCup ???⚪️ #ASMCZV #7DAYSEuroCup #WeAreTheTeam pic.twitter.com/MbeBTSADMc

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu dočekuju ekipu Andore.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.