Evrokup: Galata se odlepio

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrokup: Galata se odlepio

Crvena zvezda - Galatasaraj 62:74. Paklena atmosfera u Pioniru nije uplašila košarkaše Galatasaraja koji od početka meča imaju prednost nad Crvenom zvezdom.

20.46 - Crvena zvezda - Galatasaraj 60:71 (treća četvrtina). Najlošija četvrtina koju su košarkaši Zvezde odigrali do sada na meču. U pojedinim trenucima zaostatak Zvezde iznosio i 15 poena. Zvezda se podjednako muči i u napadu i u odbrani. Još deset minuta šanse da izabranici Vlade Vukoičića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preokrenu meč. 

20.32 - Ni na početku treće četvrtine Zvezdi nikako ne ide. Galatasaraj lako postiže poebe, "crveno-beli" i dalje u grčku. Posle nešto više od tri minuta igre u trećoj četvrtini Galatasaraj vodi sa  46:58.

20.12 - Crvena zvezda - Galatasaraj 42:49 (poluvreme). Ni u drugoj četvrtini Zvezda nije uhvatila ritam. Galatasaraj kontroliše meč i kažnjava sve greške u odbrani "crveno-belih". U domaćem timu najraspoloženiji Raško Katić koji je postigao 12 poena, ali koji je zaradio i tri lične greške. U turskom timu Gordon Džamont uknjižio 18 poena. 

20.05 - Na tribinama Pionira nalaze se i vaterpolisti Crvene zvezde koji bodre kolege iz košarkaškog kluba. Na tribinama i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 

20.04 - Crvena zvezda nikako da uđe u ritam. Posle kratkog perioda dobre igre ponovo je turski tim dodao gas i sada vodi sa 39:33. 

19.58 - U prvih nekoliko minuta druge četvrtine Zvezda je uspela da smanji zaostatak na jedan poen, ali Galatasaraj i dalje ne popušta. 

19.51 - Crvena zvezda - Galatasaraj 18:22. Crvena zvezda je lošije počela utakmicu. U prvoj četvrtini "crveno-beli" su imali i osam poena zaostatka, ali nešto boljom igrom do kraja prve deonice izabranici Vlade Vukoičića su zaostatak smanjili na četiri poena. 

19.38 - Posle pet minuta igre Galatasaraj vodi sa 10:7. Zvezda igra u grču, posebno u napadu, a ni šut na početku meča ne služi "crveno-bele". 

19.30 Počeo je meč između Crvene zvezde i Gaalatasaraja. 

19.20 - Pionir krcat, atmosfera već paklena. KOreografija na tribinama u crveno-belom.

19.15 - Veliko iznenađenje u drugom kolu druge faze Evrokupa napravio je Ulm koji je u gostima savladao Uniks sa 95:87. U ostalim mečevima Lokomotiva Kuban je bila bolja od Stelmeta sa 96:87, dok je Budivelnik u gostima slavio protiv Trijumfa sa 85:84.

18.30 - Kako prenose turski mediji, dvojica igrača Galatasaraja, Čank Akjol i Dejvid Hokins, otrovali su se hranom u Beogradu i najverovatnije neće biti u sastavu za duel sa Zvezdom. 

Još malo je ostalo do početka žestoke košarkaške bitke. U Pioniru, u drugom kolu druge faze Evrokupa košarkaši Crvene zvezde dočekuju Galatasaraj.

Koliko je interesovanje bilo za ovaj meč svedočile su i slike sa Malog Kalemegdana, gde su hiljade navijača čekale da dođu do karte. Jasno je da je utakmica važna za oba tima. Zvezda će pobedom pokušati jednom nogom da zakorači u eliminacionu fazu takmičenja, dok će turski tim brejkom u Beogradu pokušati da nadoknadi poraz u prvom kolu od Uniksa.

„Neću da dajem nikakva obećanja. Verujem da će svaki pojedinac dati maksimum i u tom slučaju trebalo bi da to bude dovoljno za ovu utakmicu. Pritisak uvek postoji, ali ga mi i hoćemo. Velika energija prisutna je oko kluba i prija mi što je Zvezda najgledaniji tim u oba takmičenja u kojima učestvuje", rekao je trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić.

Jedan od najboljih igrača „crveno-belih" najavio je veliku borbu na parketu.

„Sigurno je samo da ćemo se boriti do kraja, ali pobedu ne bih obećavao. Videćemo šta će se desiti na terenu. Ubeđen sam da ćemo i ovog puta imati fantastičnu podršku navijača", rekao je Skot.

Na parketu će možda biti najteže Milanu Mačvanu koji igra za Galatasaraj. Ovaj igrač, dok je nosio dres Partizana, bio je meta uvreda Zvezdinih navijača sa tribina. Ali Mačvan je sam rekao da zna šta ga očekuje večeras, kao i njegove saigrače, i da se neće obazirato na to.

Već sada je izvesno da će na tribinama vladati paklena atmosfera. Zvezdina uprava je zamolila navijače da se priključe akciji „Obuci crveno-belo, nek sluti na radost", gde se očekuje da svaki posetilac u Pioniru obuče crveni ili beli komad odeće kako bi napravili spektakularnu sliku na tribinama.

Veliki derbi Evrokupa počinje u 19.30, promene rezultata pratite na Internet portalu Radio-televizije Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.