EVROPSKA Zvezda pokorila Keln! Spavate li mirno, Tobdžije? (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPSKA Zvezda pokorila Keln! Spavate li mirno, ''Tobdžije''? (video)

Još jedno blistavo evropsko veče ekipe Crvene zvezde! Prva pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope, i to na gostovanju nemačkom bundesligašu Kelnu! Sledi spektakl u Beogradu protiv Arsenala!

Izvanredno prvo i do poslednjeg daha borbeno drugo poluvreme, uz malo i sreće, obeležje su Zvezdine večerašnje partije na ''Rajn Enerdži stadionu'' u Kelnu.

Ali ono najvažnije, ono što će se dugo pamtiti posle ove večeri, jeste konačan rezultat na semaforu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << - 0:1 u korist Crvene zvezde!

Velika pobeda ekipe Vladana Milojevića, prva u Ligi Evrope, za drugo mesto na tabeli Grupe H i nastavak impresivnih rezultata ove sezone na evro-sceni, računajući i kvalifikacije tokom leta.

Mogla je Zvezda do vođstva već u sedmom minutu prvog poluvremena, Kanga je izbio sam ispred golmana Horna, doduše iskosa sa desne strane i kada su mnogi ''videli'' loptu u golu, ona je završila pored stative.

Nedugo zatim, Nemanja Radonjić je u svom prepoznatljivom stilu protutnjao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je izostao završni pas, domaći su se nekako odbranili.

Zvezda je i u narednom periodu kontrolisala dešavanja na terenu, disciplinovano je igrala u defanzivi, ne dozvoljavajući ekipi Kelna da stvori ijednu ozbiljniju priliku.

A na drugoj strani, u 26. minutu meča, još jedna odlična prilika. Ovoga puta pripremio ju je Filip Stojković, koji je sa desne strane centrirao za Boaćija, a Zvezdin napadač je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

Minut kasnije i Kanga je okušao svoj udarac sa dvadesetak metara, ali pravo u Horna.

Sve je to bio uvod u evrogol Ričmonda Boaćija, na isteku prvih pola sata igre. Sjajno je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, a onda se okrenuo, raspalio i smestio je u gornji desni ugao - 0:1!!! Zvezda vodi, potpuno zasluženo!!!

-

-

Jedino što je tokom prvog poluvremena pomalo nerviralo navijače Crvene zvezde jeste to što se Kanga u par navrata odlučio za udarce ka golu, iako je možda imao i boljih rešenja u tim situacijama.

Tek u poslednjim trenucima prvog poluvremena Jojić je ozbiljno pripretio golu Zvezde sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative.

Očekivao se odgovor domaćih u drugom poluvremenu i ekipa Kelna je zaista u nastavku zaigrala znatno konkretnije i ambicioznije.

Trener domaćih Peter Šteger je u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, umesto Merea i Girasija, priliku su dobili Bitenkur i Osako i promena je bila vidljiva.

Najbolju priliku za domaće od početka meča imao je Miloš Jojić u 58. minutu, kada ga je Zvezdina odbrana izgubila iz vida, on je, poput Kange u prvom poluvremenu, izbio sam ispred Borjana, gađao je bliži ugao i pogodio stativu.

Pritisak domaćih se nastavio, a pet minuta kasnije, Ričmond Boaći je zbog povrede morao van terena. Umesto njega, na teren je ušao Aleksandar Pešić.

Keln je i dalje imao inicijativu, a Miloš Jojić je u 67. minutu još jednom pogodio stativu! Ovoga puta je šutirao sa dvadesetak metara, bio je to odličan udarac, ali je pogodio gotovo isto mesto kao i desetak minuta ranije.

Pet minuta kasnije Radonjića je zamenio Milić, a odmah zatim još jedna velika prilika za ''Jarčeve'' i ponovo mnogo sreće za Borjana. Ovoga puta, posle centaršuta sa leve strane, Bitenkur je šutirao sa nekih pet-šest metara, ali je i treći put na ovom meču stativa bila saveznik Beograđana.

Poslednja reakcija trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića bio je ulazak Uroša Račića umesto umornog Nenada Krstičića.

Pritisak domaćin nije jenjavao, a umor je bio sve izraženiji kod Zvezdinih fudbalera, pa se na grčeve požalio i Mičel Donald, baš kao i Babić koji je zaradio i posekotinu na glavi.

Zvezda je pokušala da pripreti u 83. minutu posle kontre koju je povukao Kanga, ali lopta koju je uputio ka Pešiću u kaznenji prostor, nije bila precizna.

Još izglednija bila je prilika Srnića u 89. minutu, ali su se domaći nekako odbranili.

U nadoknadi vremena usledio je poslednji trzaj domaćih, još jedan opasan pokušaj posle kornera, ali Borjan je sjajno reagovao i zasluženo Zvezdino slavlje je polako moglo da počne!

Keln: Horn - Mere (Bitenkur od 46.), Sorensen, Hajnc - Olkovski (Klemens od 76.), Ozčan, Leman (kapiten), Jojić, Rauh - Kordoba, Girasi (Osako od 46.).



Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić - Donald, Krstičić (Račić od 78.) - Srnić, Kanga, Radonjić (Milić od 73.) - Boaći (Pešić od 63.)



- Standings provided by Sofascore LiveScore
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ZVEZDA TV: ‘Što ne može niko, možeš ti’ – kako je Zvezda osvojila Keln? (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Sep.2017, 12:48

Fudbaleri Crvene zvezde iz Kelna se vraćaju sa tri boda „u džepu“.. Sjajno prvo poluvreme, potom drugi deo igre tokom kog su igrači Zvezde, uz dosta sreće, sačuvali svoju mrežu, rezultiralo je prvom „trojkom“ i drugim mestom na tabeli, sa tri boda više od BATE Borisova, odnosno četiri...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.