EL: Kad je teško, Gudurić! (foto)

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Kad je teško, Gudurić! (foto)

Fenerbahče upisao i osmi trijumf ove sezone.

"Ponos Izraela" je doživeo i drugi poraz sa novim trenerom Sferopulosom, ovoga puta ih je nakon preokreta u Tel Avivu savladao Fener rezultatom 70:74.

Vodio je Makabi većim delom susreta, na prvi odmor otišli su sa tri poena viška, nakon 20 minuta imali su pet poena prednosti.

U trećoj deonici je usledio preokret Fenera, koji je pred poslednjih 10 minuta uspeo da stekne dva poena viška.

Ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su bile u egalu sve do druge polovine poslednje deonice, kada je "u drugu" ubacio Marko Gudurić.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je vezao 13 od 14 poena Fenerbahčea u rasponu od 34. do 38. minuta, interesantno je da pre toga nije uspevao da se upiše u listu strelaca.

Vezao je najpre dve trojke, pa potom dvojku, trojku i onda još jednu dvojku za +9 u korist Fenera.

Üçlük!! Guduric!!! 🔥🔥 pic.twitter.com/SGSIRH4d48

— Fenerbahçe Erkek Basketbol (@FBBasketbol) 22. новембар 2018.

Uspeo je Makabi da se vrati na minus od samo tri poena preko Vilbekina i Kalojara, ali to nije bilo dovoljno za preokret, Fener je zadržao prednost, te je na kraju slavio. Interesantno, ovo je prva pobeda Fenera u istoriji na parketu u Tel Avivu, tokom regularnog dela sezone u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Kostas Slukas sa 18 poena, pratio ga je upravo Gudurić sa 13 poena (3/3 za tri), kao što smo napomenuli, sve ih je postigao u prelomnim trenucima poslednje četvrtine. Dvocifren je sa 11 poena bio i Veseli, dok je Nikola Kalinić upisao samo dva poena, ali uz sedam skokova.

U ekipi Makabija su po 15 poena upisali Kalojaro i Vilbekin.

Fener u vrhu sa skorom 8-1, Makabi na začelju sa smo jednom pobedom (1-8) nakon devet odigranih kola.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gudurin rafal - Kako je Makabi pao na kolena za samo par minuta! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Nov.2018, 00:06

Ne zovu ga bez razloga "pribojski Harden"...Makabi je vodio većim delom susreta devetog kola Evrolige protiv Fenera...Usledio je preokret viceprvaka Evrope krajem treće četvrtine, a u poslednjem kvartalu smo sve do sredine deonice gledali tesnu utakmicu...A onda, stvari u svoje ruke preuzima Marko...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.