Džajić: Srbija će odigrati najbolju utakmicu protiv Brazila

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić: Srbija će odigrati najbolju utakmicu protiv Brazila

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezetancije Jugoslavije Dragan Džajić izjavio je u Novom danu da bi bilo dobro da reprezentacija Srbije prođe prvi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Dobro je da smo posle toliko godina otišli na Svetsko prvenstvo. Uvek je bilo dobrih igrača u Srbiji i Jugoslaviji, uvek se očekivalo da se nešto više napravi nego što je objektivno. Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je reprezentacija Jugoslavije i kasnije Srbije imala dovoljan broj igrača da napravi bolje rezultate", smatra on.

Prema njegovim rečima, Srbija bi objektivno mogla da dobije prvu utakmicu protiv Kostarike.

"Ako pobedimo, dobićemo na psihološkom planu i onda bi mogli da očekujemo prolaz u drugi krug takmičenja", kaže Džajić.

On misli da će Srbija protiv Brazila odigrati najbolju utakmicu.

"To je motiv za sve igrače. Kad svi misli da ćemo biti katastrofalno poraženi, tada najbolje odigramo. Protiv Brazila može da se igra fudbal, nikad nisam osetio da mi je bilo teže da igram protiv njih nego protiv neke druge reprezentacije", kaže Džajić.

Govoreći o favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva, Džajić je rekao da ne veruje da iko može sa sigurnošću da kaže ko je favorit.

"Čini mi se da nikad nije bilo neizvesnije Svetsko prvenstvo. Morate da igrate konstantno dobro i da imate sreće, odlučuju sitni detalji u datom trenutku neke utakmice", smatra Džajić.

Dodaje da je neophodna i mentalna stabilnost, taktička obučenost, kao i to da reprezentacija ima dobre igrače.

"Za tako nešto je potrebno iskustvo, to ima Nemačka, ali i Brazil", smatra Džajić.

Prema njegovom mišljenju, Lionel Mesi je najbolji igrač na svetu, bez obzira na to da li će sa reprezentacija Argentine osvojiti titulu.

Džajić konstatuje da je fudbal mnogo napredovao u svim delovima sveta i ocenjuje da nije velika razlika u kvalitetu između najboljih reprezentacija na svetu u poređenju sa ostalima.

Kaže da se rezultat uvek prvo gleda i dodaje da je teško porediti fudbal iz prošlih vremena sa sadašnjim. Džajić takođe kaže da mu je neshvatljivo koliko se novca danas troši u fudbalu.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dragan Džajić o šansama Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezetancije Jugoslavije Dragan Džajić bio je gost Novog dana. Pogledajte snimak:..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.