Dule Savić uoči derbija: Dovodimo “leve” strance, nemamo svoju decu… Neka pobedi Zvezda!

Izvor: 011vodič.com, 22.Sep.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule Savić uoči derbija: Dovodimo “leve” strance, nemamo svoju decu… Neka pobedi Zvezda!

Nije Zvezdina zvezda, ali je Zvezdina legenda – Dušan Savić. Nekada rasni strelac. Prvi igrač kojem su navijači skandirali ime. I danas ga navijači vole. U njegovo vreme je Zvezda bila dominantna u mečevima sa večitim rivalom.
Kvota kladionice MaxBet na pobedu Crvene zvezde u 161. večitom derbiju je 2.70.
U sećanju su >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << uvek velike utakmice, ne pravim razliku između onih s Bajernom 1979 i derbija s Partizanom, u kojima sam se u 80 odsto slučajeva radovao. U tih 20 godina, s Džajinom i mojom generacijom, napravljena je osetna razlika u broju pobeda. Nama su utakmice s Partizanom bile kao finale Kupa šampiona – rekao je Dušan Savić u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju.
Da li bi voleo da večeras na derbiju na tribinama budu samo deca?
– Apsolutno ne. Naravno, bilo bi lepo da dođu deca u pratnji njihovih roditelja. Derbi je najsvečaniji dan u srpskom fudbalu i za igrače i za navijače. Ljudi su na selu oblačili odela, odlazila u kafanu, a onda na utakmicu. To je stvarno bila svetkovina. Što se današnjeg derbija tiče, bilo bi lepo da podseti na stara vremena i kad bi još pobedila Zvezda, to bi bilo najlepše.
Kako momenatrišeš nedavni poraz Zvezde u Minhenu?
– Kada izgubite s 3:0 ne možete da budete zadovoljni, iako je bila dobrih momenata. Nije to bila ona Crvena zvezda koju smo mi zamišljali kada su dovođeni strani igrači. Došli su za velike plate i onda očekujete da pokažu više, posebno na evropskoj sceni.
Kada si ti igrao za Zvezdu protiv Bajerna, 1979. nije bilo nijednog stranca u oba tima?
– Bilo je drugo vreme. Sada nije bilo nijednog Zvezdinog deteta na klupi, a kamo li u prvih 11. U Minhenu je sada nedostajala ta zvezdaška strast koja je Zvezdu krasila uvek. Moram da podsetim ljude, u naše vreme je postojala starosna granica zbog koje do 28 godine nismo mogli da odemo u inostranstvo, pa su klubovi mogli da sačuvaju tim. Sada klubovi prodaju najtalentovanije igrače da bi preživeli. Kupujemo, usuđujem se da kažem, i neke leve igrače, koji ne mogu da igraju nigde osim kod nas. Nekada i pogodimo s kupovinom.
Kako sada gledaš na taj meč s Bajernom, pre skoro 40 godina?
– To je bilo 70 minuta najbolje igre moje granice. Možda su u tom rangu Banjik 1981. u Kupu šampiona, finale Kupa s Dinamom 1982. godine i dve-tri utakmice s Partizanom na JNA. To su najbolje utakmice moje generacije. Posle vođstva od 3:0 protiv Bajerna pali smo fizički, molio sam Pižona da kaže treneru da napravi izmenu, da bismo izdržali do kraja. Međutim, primili smo gol i onda je krenulo sve naopako.
Da li igraš fudbal rekreativno, kada si dao poslednji gol?
Ne, poslednjih 10 godina nisam šutnuo loptu – otkrio je Savić.


The post Dule Savić uoči derbija: Dovodimo “leve” strance, nemamo svoju decu… Neka pobedi Zvezda! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.