Dobija li Zvezda novog Ibrahima Gaja? Mbođ jak kao stena i hladan kao špricer!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobija li Zvezda novog Ibrahima Gaja? Mbođ jak kao stena i hladan kao špricer!

Mladi štoper iz Senegala impresionirao igrom u pripremnom meču sa Metalistom

Kada je Mamadu Mbođ letos stigao na probu u Crvenu zvezdu, obučen u senegalsku narodnu nošnju, bio je to idealan povod za podsmeh na račun izranjavanog najtrofejnijeg srpskog kluba! Bilo je onih koji su mislili da dolazak mladog, anonimnog defanzivca biti samo epizoda u sveopštem cirkusu u Ljutice Bogdana. Međutim, izgleda da je potpredsednik kluba Ivica Tončev imao dobru dojavu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa afričkog kontinenta.

Iako je došao kao anonimus, sa mršavim minulim radom i tek nekoliko utakmica za mladu reprezentaciju Senegala, Mbođu nije bio potreban period inicijacije. Na prijateljskim mečevima protiv nižerazrednih timova je dominirao sa nepodnošljivom lakoćom pokreta, terajući navijače da dolaze na pomoćni teren Marakane kako bi se lično uverili da li je tačna informacija da je Mamadu Mbođ, blago rečeno, ozbiljan štoper.

Dobio je ugovor, odradio šest meseci stažiranja u kruševačkom Napretku, a na priprema u Turskoj demonstrirao bi da bi kao gumicom mogao da izbriše nedostatak izazvan povredom kapitena Aleksandra Lukovića. Opet je u igri Mamadua Mbođa sve izgledalo suviše lako, delovalo je u pojedinim trenucima da napadače ukrajinskog tima zaustavlja čistim startovima ne koristeći pun potencijal. Dominirao je u vazdušnim duelima, bio miran na lopti pobijajući tezu da su defanzivci sa afričkog kontinenta totalno taktički neobučeni.

"Iskreno, bio sam vrlo zadovoljan kada sam video Mbođa na prvom treningu. Ima izuzetno brze noge, miran je na lopti. Jako, jako, zanimljiv igrač", rekao je svojevremeno generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Naravno, Mbođu i dalje predstoji period sazrevanja, jer kako kažu učene fudbalske glave štoperi sporije sazrevaju. Međutim, simpatični igrač je na dobrom putu da posle Ibrahima Gaja postane defanzivac sa afričkog kontinenta koji će ući pod kožu Delijama (za razliku od Li Adija prim.aut).

Nesumnjivo je da Zvezda u Mbođu, Vukašinu Jovanoviću, Laziću i još mlađem Stojanoviću ima veliki kapital u defanzivnoj liniji.

(Foto: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.