Direktor Zvezde udario po večitom rivalu: Partizan se bruka, hoćemo pobedu za zelenim stolom!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Zvezde udario po večitom rivalu: Partizan se bruka, hoćemo pobedu za zelenim stolom!

Derbi u kadetskoj konkurenciji nije odigran, prvi čovek omladinske škole crveno-belih prst krivice upire ka Humskoj i Savezu

Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenovićje razočaran je činjenicom da kadetski tim Partizana nije došao na duel sa večitim rivalom.

Za nedelju je bio zakazan dupli program, međutim odigran je samo meč omladinaca koji je Crvena zvezda rešila u svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << korist. Utakmica u konkurenciji kadeta nije odigrana, jer se gosti nisu pojavili zbog, kako su naveli, učešća na međunarodnom turniru.

„Ovo što se desilo je zaista bruka. I za Savez, a i za fudbalski klub Partizan. Nije problem odložiti utakmicu. Mi smo dva najveća kluba u Srbiji, i treba da imamo dobre odnose. Međutim, ti odnosi zahtevaju određena pravila koja moraju da se poštuju. Pravilo broj jedan: da bi se odložila jedna fudbalska utakmica, mora postojiti dogovor između dva kluba. Da bi se postigao dogovor između dva kluba, klub koji želi da odloži utakmicu mora da pošalje zvaničan zahtev klubu domaćinu, u ovom slučaju fudbalskom klubu Crvena zvezda. Ja kao direktor omladinske škole bih uzeo u razmatranje taj zahtev, sa svojim trenerima, i mislim da ne bi bilo problema da se utakmica odloži. Ali, niko me nije zvao, niti mi je poslat zvaničan dopis, tako da njihova priča da nismo hteli da odložimo ne pije vodu. Ponavljam, da bismo nešto odložili, moram da dobijem zahtev za to nešto, a to nešto nije stiglo“, rekao je Mladenović za zvanični sajt.

On je revoltiran načinom na koji je saznao za odlaganje.

„Međutim, šta kada neko uopšte ne ukaže na taj problem, već za problem saznajem preko novina, dva ili tri dana pred utakmicu? Mislim da to nije način i redosled kako treba da se postupa. Da smo mi prihvatili odlaganje bez zvaničnog zahteva, onda bi se vodilo kao da smo mi bili ti koji su odložili utakmicu, a ne Partizan. Zbog toga nisam hteo da ulazim u tu priču bez zvaničnog pisma Humske, a pritom niti me je ko zvao, niti pitao bilo šta“ .

Mladenović smatra da je sve ovo posledica i lošeg sistema takmičenja.

„Problem je i za Savez, jer ako neko odlaže utakmice zbog turnira, onda hajde da idemo na turnire, da ni ne igramo ligu. Uopšte nije usklađen kalendar lige sa kalendarom Saveza, a tu mislim na reprezentativne utakmice i turnire. Sve je to haotično napravljeno i sastavljeno. Postoji dosta problema u mlađim kategorijama, i ljudi uopšte ne vode računa. Pravila ne postoje, očigledno. Sva pravila koja su napisana, krše se. Neću ni da se vezujem za pravila Saveza jer ih se ni sam Savez ne drži. Ta priča Saveza kako klubovi treba da vode računa o svemu, to je priča za malu decu. Treba povesti razgovore kako da se ti problemi reše“.

On navodi da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom - 3:0.

„Mi smo se kao domaćin pojavili, službena lica su se pojavila - delegat, sudije, a gosti se nisu pojavili, i tu je sve jasno“.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.