Dani evropske baštine ponovo na Marakani

Izvor: B92, 21.Sep.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani evropske baštine ponovo na Marakani

I drugu godinu zaredom, FK Crvena zvezda uključio se u kulturnu manifestaciju "Dani evropske baštine” i ugostio je đake sa Kosova i Metohije.

Naš najveći stadion obišli su đaci iz OŠ "Stana Bačanin“ iz mesta Lešak u opštini Leposavić.

Oni su imali prilike da čuju mnogo zanimljivih priča iz bogate Zvezdine istorije, kao i da vide pehare koji krase vitrine Zvezdiog muzeja.

Učenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škole u Lešku mogu da se pohvale i time da je baš iz njihovog mesta nekadašnji Zvezdin fudbaler koji je crveno-beli dres nosio tri sezone Milan Biševac.

Kulturno-turistička manifestacija „Dani evropske baštine” od 2002. godine tradicionalno se organizuje svake godine u septembru u Beogradu, kao deo velike evropske manifestacije Saveta Evrope i Evropske komisije, kojom se nasleđe promoviše kao zajednička baština evropskih naroda i daje se ne značaju raznolikosti kultura, tradicije i običaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.