DELIJE SU ZATEČENE: Evropski VELIKAN priželjkuje BAŠ Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELIJE SU ZATEČENE: Evropski VELIKAN priželjkuje BAŠ Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona (FOTO)

Videćemo da li će im se želja ispuniti.

Novinari poznatog škotskog portala bavili su se potencijalnim rivalima Seltika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na iznenađenje svih, zaključak je da bi im u trećem kolu najbolji protivnik bio Crvena zvezda, mada su kao glavni parametar uzeli koeficijent, a ne realnu snagu potencijalnih rivala.

Seltik je u prva dva kola kvalifikacija povlašćen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ne bi trebalo da ima puno problema, ali bi već u trećem mogao da gostuje i na Marakani.

Novinar portala Footballscotland.co.uk se bavio kvalifikacijama za Ligu šampiona i potencijalnim rivalima Seltika, prvaka Škotske. “Kelti” će biti povlašćeni u 2. kolu, pa tada neće moći da se sastanu sa crveno-belima. U toj rundi je izdvojena ekipa Makabija iz Tel Aviva, koju sa klupe predvodi Vladimir Ivić, a na čijem golu stoji Predrag Rajković, kao tim koji Škoti žele da izbegnu na žrebu.

Očekuje se ipak da Seltik neće imati problema u tom kolu, te da će se plasirati u narednu fazu. Ako prethodno bude preskočio dve prepreke, u 3. kolu naš šampion neće biti povlašćen. Seltik hoće, tako da je moguće da ih žreb spoji.

To bi, prema mišljenju škotskih novinara, bio idealan scenario za njihovog prvaka. Oni su istakli Zvezdu kao najslabijeg rivala u završnim rundama kvalifikacija.

– Ako ekipa Nila Lenona u prethodnim rundama odigra prema očekivanjima, od 3. kola će joj stvari postati teže. Sudeći po koeficijentu, ovde bi Crvena zvezda bila najlakši rival. Karabag, PAOK i Ludogorec su mogući rivali Seltika, a iako i putovanje na Marakanu bilo zastrašujuće iskustvo, Zvezda bi ipak bio najbolji protivnik – navodi se u tekstu.

Zvezda i Seltik su se sastajali samo jednom u svojoj istoriji, u sezoni 1968/69. Tada je u 2. kolu Kupa evropskih šampiona škotski tim savladao crveno-bele posle dvomeča. U Beogradu je bilo 1:1, ali je u Glazgovu Seltik slavio sa 5:1.

Naš najtrofejnji klub je od škotskih ekipa najčešće vodio megdan sa Rendžersom, protiv kojeg je odigrao ukupno šest utakmica, a sastajao se još i sa Hibernijanom i Hartsom. Na 13 susreta sa škotskim timovima, Zvezda ima po četiri pobede i poraza, uz pet remija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danica Gajić, supruga fudbalera Crvene zvezde Milana Gajića

🥥🍍🍉

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 30, 2018 at 12:50pm PDT

Honeymoon ! ❤🎆🌛

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 3, 2018 at 10:09am PDT

#greece #crete #summer 🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jul 13, 2017 at 10:22am PDT

🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jan 12, 2017 at 12:09pm PST

🏊❄💑

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Dec 26, 2016 at 9:02am PST

👄

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Nov 18, 2016 at 11:12am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.