Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Izvor: Studio B, 15.Feb.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan Rajfajzen na Banjici 11:9 u drugom ovosezonskom večitom derbiju u 11. kolu nacionalnog šampionata.

U prvom duelu početkom novembra, crveno-beli su bili bolji rezultatom 12:9.

Meč na Banjici obeležile su serije na obe strane, pa smo tako pobednika dobili tek u poslednjoj deonici. Aktuelni prvak bolje je otvorio meč, ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Partizan vratio i poveo. Ipak, Zvezda je, predvođena Šefikom (18 odbrana), uspela da se odlepi i zabeleži trijumf.

Tim Dejana Savića predvodio je Strahinja Rašović sa tri pogotka, dva puta su bili precizni Nikola Vukčević i Boris Vapenski, dok su po jedan gol dodali Petar Ivošević, Viktor Rašović i Andrija Prlainović.

S druge strane, Nikola Dedović, Dimitrije Obradović i Miloš Ćuk po dva puta su savladali Šefika, dok je Mandić jednom pogodio mrežu.

U prvom poluvremenu videli smo serije s obe strane, da bi se crno-beli sa četiri uzastopna gola stigli do vođstva, ali je Zvezda pred odmor uspela da izjednači - 5:5.

Partizan je u trećem periodu dozvolio Zvezdi da se odlepi, što se pokazalo kao ključno za ishod meča. Braća Rašović i Vukčević serijom donose svom timu maksimalnih četiri gola prednosti.

Tim Vlade Vujasinovića pokušao je u poslednjoj deonci da se vrati, i uspeo da se vrati na samo gol zaostatka, ali je fenomenalni Denis Šefik sprečio neizvesnost. Konačan rezultat meča postavio je Strahinja Rašović svojim trećim pogotkom - 11:9.

Nažalost, pred ovaj derbi pričalo se o svemu, a najmanje o vaterpolu, Naš najtofejniij sport nalazi se u finansiskoj agoniji, a ti problemi posebno su izraženi kod sedmostrukog prvaka Evrope - Partizana.

Situacija je toliko alarmantna, da je samo odigravanje meča bilo pod znakom pitanja jer nije bilo mazuta za grejanje bazena!? Ali, ipak je na kraju obezbeđen.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.