Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Izvor: B92, 15.Feb.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan Rajfajzen na Banjici 11:9 u drugom ovosezonskom večitom derbiju u 11. kolu nacionalnog šampionata.

U prvom duelu početkom novembra, crveno-beli su bili bolji rezultatom 12:9.

Akutelni prvak Srbije slavio je u prvom meču kao domaćin, tada su crveno-beli bili bolji rezultatom 12:9. Posle deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigranih kola Partizan Rajfajzen zauzima treće mesto, sa sedam pobeda i tri poraza, dok je Crvena zvezda druga sa devet trijumfa i samo jednim neuspehom.

Nažalost, pred ovaj derbi pričalo se o svemu, a najmanje o vaterpolu, Naš najtofejniij sport nalazi se u finansiskoj agoniji, a ti problemi posebno su izraženi kod sedmostrukog prvaka Evrope – Partizana.

Situacija je toliko alarmantna, da je samo odigravanje meča bilo pod znakom pitanja jer nije bilo mazuta za grejanje bazena!? Ali, ipak je na kraju obezbeđen.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

U prva dva napada videli smo po isključenje i gol s obe strane. Prvi je do vođstva stigao Partizan, kada je Gavril Subotić savladao Denisa Šefika. Već u sledećem napadu, Zvezda, takođe, koristi igrača više i preko Vapenskog stiže do izjednačenja.

Partizan nije uspeo da iskoristi naredna dva napada, kao i peterac, koji je Šefik odbranio Mandiću. Zvezda to koristi i odlazi na dva gola prednosti - 3:1.

Zvezda je na startu drugog dela igre povećala svoju prednost na +3, a igrači Partizana promašili su još jedan peterac. Međutim, Partizan je od tog mometna zaigrao mnogo agresivnije i bolje, i za samo tri i po minuta stigao do potpunog preokreta. Dedović je izjednačio, a Ćuk posle odlične odbrane celog tima doneo novo vođstvo svojoj ekipi - 5:4.

Vuk Rašović postiže svoj drugi pogodak na meču, posle dobre odbrane Šefika, i ponovo izjednačava rezultat - 5:5.

Do kraja poluvremena videli smo nekoliko solidnih pokusaja s obe strane, ali nije bilo pogodaka. Prvo poluvreme obeležio je veliki broj isključenja, Zvezda 12, a Partizan četiri.

Prva do gola, a ujedno i vođstva, u trećoj deonici stiže Crvena zvezda. Nikola Vukčević i Viktor Rašović novim golovima donose svom timu novu prednost od dva gola, da bi Dušan Madić svojim prvim golom na meču vratio svoj tim u igru - 7:6.

Nova dva gola prednosti crveno-belima donosi američki centar Džon Man - 8:6.

Nastavila je Zvezda da podiže ritam meča, a posebno se itakao Denis Šefik sa nekoliko vezanih odbrana, ukupno 15. Zvezda je to iskoristila i preko Vukčevića 'beži na tri gola prednosti, a već u sledećem napadu Boris Vapenski donosi svom timu maksimalnu prednost - 10:6.

Ekipa Dejana Savića se opustila posle sticanja osetnije prednosti, što Partizan koristi i uspeva da se vrati u meč. Najpre je Dedović savladao Šefika, da bi u sledećem napadu Ćuk bio precizan - 10:8.

Nastavio se nalet Partizana, da bi Čučković divnim golom sa distance u potpunosti vratio crno-bele u meč, na dva minuta pre kraja - 10:9.

Isti igrač propustio je priliku u narednom napadu da donese svom timu izjednačenje, da bi Strahinja Rašović svoji trećim golom, iz tri pokušaja, doneo svom timu trijumf - 11:9.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Izvor: B92, 15.Feb.2014

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan Rajfajzen na Banjici 11:9 u drugom ovosezonskom večitom derbiju u 11. kolu nacionalnog šampionata...U prvom duelu početkom novembra, crveno-beli su bili bolji rezultatom 12:9...Meč na Banjici obeležile su serije na obe strane, pa smo tako pobednika...

Nastavak na B92...

Vaterpolisti Zvezde savladali Partizan

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2014

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večeras kao gosti ekipu Partizana sa 11:9 (3:1, 2:4, 4:1, 2:3) u derbi utakmici 11. kola Prve lige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zvezda bolja u vaterpolo derbiju

Izvor: RTS, 15.Feb.2014

Crvena zvezda savladala Partizan sa 11:9 u drugom ovogodišnjem vaterpolo derbiju. Zvezda se posle ovog trijumfa nalazi na prvom mestu prvenstva Srbije sa 10 pobeda i jednim porazom, dok je Partizan treći sa skorom od sedam trijumfa iz 11 mečeva...Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su na Banjici Partizan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.