Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Izvor: B92, 15.Feb.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan Rajfajzen na Banjici 11:9 u drugom ovosezonskom večitom derbiju u 11. kolu nacionalnog šampionata.

U prvom duelu početkom novembra, crveno-beli su bili bolji rezultatom 12:9.

Meč na Banjici obeležile su serije na obe strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa smo tako pobednika dobili tek u poslednjoj deonici. Aktuelni prvak bolje je otvorio meč, ali se Partizan vratio i poveo. Ipak, Zvezda je, predvođena Šefikom (18 odbrana), uspela da se odlepi i zabeleži trijumf.

Nažalost, pred ovaj derbi pričalo se o svemu, a najmanje o vaterpolu, Naš najtofejniij sport nalazi se u finansiskoj agoniji, a ti problemi posebno su izraženi kod sedmostrukog prvaka Evrope – Partizana.

Situacija je toliko alarmantna, da je samo odigravanje meča bilo pod znakom pitanja jer nije bilo mazuta za grejanje bazena!? Ali, ipak je na kraju obezbeđen.

Tok meča:

U prva dva napada videli smo po isključenje i gol s obe strane. Prvi je do vođstva stigao Partizan, kada je Gavril Subotić savladao Denisa Šefika. Već u sledećem napadu, Zvezda, takođe, koristi igrača više i preko Vapenskog stiže do izjednačenja.

Partizan nije uspeo da iskoristi naredna dva napada, kao i peterac, koji je Šefik odbranio Mandiću. Zvezda to koristi i odlazi na dva gola prednosti - 3:1.

Zvezda je na startu drugog dela igre povećala svoju prednost na +3, a igrači Partizana promašili su još jedan peterac. Međutim, Partizan je od tog mometna zaigrao mnogo agresivnije i bolje, i za samo tri i po minuta stigao do potpunog preokreta. Dedović je izjednačio, a Ćuk posle odlične odbrane celog tima doneo novo vođstvo svojoj ekipi - 5:4.

Vuk Rašović postiže svoj drugi pogodak na meču, posle dobre odbrane Šefika, i ponovo izjednačava rezultat - 5:5.

Do kraja poluvremena videli smo nekoliko solidnih pokusaja s obe strane, ali nije bilo pogodaka. Prvo poluvreme obeležio je veliki broj isključenja, Zvezda 12, a Partizan četiri.

Prva do gola, a ujedno i vođstva, u trećoj deonici stiže Crvena zvezda. Nikola Vukčević i Viktor Rašović novim golovima donose svom timu novu prednost od dva gola, da bi Dušan Madić svojim prvim golom na meču vratio svoj tim u igru - 7:6.

Nova dva gola prednosti crveno-belima donosi američki centar Džon Man - 8:6.

Nastavila je Zvezda da podiže ritam meča, a posebno se itakao Denis Šefik sa nekoliko vezanih odbrana, ukupno 15. Zvezda je to iskoristila i preko Vukčevića 'beži na tri gola prednosti, a već u sledećem napadu Boris Vapenski donosi svom timu maksimalnu prednost - 10:6.

Ekipa Dejana Savića se opustila posle sticanja osetnije prednosti, što Partizan koristi i uspeva da se vrati u meč. Najpre je Dedović savladao Šefika, da bi u sledećem napadu Ćuk bio precizan - 10:8.

Nastavio se nalet Partizana, da bi Čučković divnim golom sa distance u potpunosti vratio crno-bele u meč, na dva minuta pre kraja - 10:9.

Isti igrač propustio je priliku u narednom napadu da donese svom timu izjednačenje, da bi Strahinja Rašović svoji trećim golom, iz tri pokušaja, doneo svom timu trijumf - 11:9.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crvenoj zvezdi i drugi večiti derbi

Izvor: Studio B, 15.Feb.2014

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan Rajfajzen na Banjici 11:9 u drugom ovosezonskom večitom derbiju u 11. kolu nacionalnog šampionata...U prvom duelu početkom novembra, crveno-beli su bili bolji rezultatom 12:9...Meč na Banjici obeležile su serije na obe strane, pa smo tako pobednika...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.